Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, sivil toplum örgütleri ve vatandaşların yoğun bir katılım gösterdiği derneğin açılış kurdelesi Alaşehir Müftüsü Mehmet Yiğit’in yaptırdığı duanın ardından kesildi.
İstasyon Mahallesi Atatürk Bulvarında açılan Alaşehir Engelliler ve Dayanışma Derneği Başkanı İbrahim Taşgöz, "Yeni kurulan derneğimizde henüz 40 üyemiz var. Alaşehir çevresinde yaklaşık 2 bin kadar engelli vatandaşımızın olduğunu tahmin ediyoruz. Amacımız tüm engelli kardeşlerimize ulaşarak, aynı çatı altında birleşmektir. Engelli bireyler olarak kenara itilmişliği, ezikliği, hizmet alımında kendilerine yeteri kadar ulaşılamadığı, sosyal yaşamdan uzak kalmışlığı ve bireysel yaşama itilmişliği kabullenmek istemiyoruz. Tüm engelli dostlarımızla, kardeşlerimizle aynı çatı altında toplanarak, toplumun normal birer bireyi gibi yaşamayı amaçlıyoruz. Bu amaçla bize katılan, bizimle olan ve bizlere destek veren başta kaymakamımız Osman Bilgin, Belediye Başkanımız Gökhan Karaçoban, sivil toplum örgütleri ve tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz." dedi.
Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban da yaptığı konuşmasında, "Sizlerin yaşam standartlarını yükseltmek, daha kaliteli bir yaşam sunmak için çalışıyoruz. Önümüzdeki günlerde il dışından Alaşehir’e engelli ziyaretçilerimiz gelecekler. Onlardan da görüşler alarak eksiklerimizi ve önerileri değerlendireceğiz. Belediye olarak engelli vatandaşlarımızın kullanabileceği en uygun model aracı seçmeye çalıştık. Şu anda sizlerin hizmetine sunduğumuz engelli aracı Manisa Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler müdürlüğü içinde TİP model oluşturdu. Büyükşehir belediyesi diğer ilçelere de bu modeli kullanacak. Belediye olarak sosyal yaşam ve sosyal yaşam içinde yer almanız için elimizden geleni yapacağız." diye konuştu.
Alaşehir Müftüsü Mehmet Yiğit’in yaptırdığı duanın ardından derneğin açılış kurdelesi kesildi. 
Alaşehir Engelliler ve Dayanışma Derneğinin Yönetim Kurulu şöyle oluştu: "İbrahim Taşgöz, Süleyman Akıncı, Süleyman Dikici ve Ahmet Uysal."
Açılışın ardından Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban ve Derneğin Yönetim Kurulu üyeleri belediye tarafından engellilerin hizmetinde kullanılmak üzere tasarlanan 8 kişilik engelli minibüsü önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

 
Editör: TE Bilişim