Manisa Büyükşehir Belediyesi, il genelinde yürüttüğü modern ulaşım hamleleriyle vatandaşların yüzünü güldürüyor. Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Cengiz Ergün, Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle Alaşehir 10 No’lu Şehir içi Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’nin yenilenen ve modernleştirilen 20 aracıyla ilçede tur attı. Başkan Ergün’le birlikte Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş, MHP İl Başkanı Tanju Balatlı, MHP MYK Üyesi Hüseyin Akgül de yeni otobüsleri inceledi.
Başkan Ergün ve Başkan Karaçoban 20 araçlık yeni Karsan Jest araçlarıyla oluşturulan konvoyla vatandaşları selamladı. Öte yandan vatandaşlar, Başkan Ergün’ü yol boyunca durdurarak ilçeye yaptıkları hizmetler için teşekkür etti ve çiçek takdim etti.
‘20 Yeni Araç’
Yenilenen araçlar hakkında bilgiler aktaran Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “İlçemizde toplu ulaşımda önemli bir dönüşüm gerçekleştirdik. Alaşehir ilçe merkezinde bir kooperatif tarafından, 20 araç ile toplu taşıma hizmeti veriliyordu. Cezaevi-Hastane-Meslek Yüksek Okulu ve Askeriye hattında çalışan bu 20 aracın gün içerisinde sadece 15’inin verimli olarak çalıştığını tespit ettik. Bu 20 aracı yeni toplu taşım hatları optimizasyon çalışması ile tek havuz içine alarak alçak tabanlı, engelliye uygun 6 metrelik 20 araca dönüştürülmesini sağladık. Ayrıca bu 20 aracın verimli olarak çalışabilmesi için bir güzergâh daha ilave ederek 2 hat olarak yeniden düzenledik. Yeni düzenlenen hat, mevcut hattın paralelinde olacak ve Alaşehir ilçe merkezinde diğer hattın ulaşamadığı konumlara ulaşabilecek” diye konuştu. 
‘Kazasız Belasız’
Başkan Ergün, 10 No’lu Şehir içi Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Mustafa Soyumert ve kooperatif esnafına yeni araçların hayırlı hizmetler vermesini ve kazasız belasız kullanmalarını dileyerek sözlerini noktaladı.
Editör: TE Bilişim