Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban; Alaşehir Belediyesi'nin Devlet Demir Yolları 3. Bölge Müdürlüğü ile yaptığı yoğun görüşmeler sonucunda, ilçeye bağlı Gümüşçay, Yeniköy, Örnekköy ve Piyadeler Mahallelerine hemzemin geçit sistemi yapılmasına karar verildiğini duyurdu. Başkan Karaçoban alınan kararlar sonucunda Ilgın Köy yolu üzerinde kontrollü iyileştirme ve refüj çalışmalarına da çok yakın bir zamanda başlanacağını söyledi.

      Başkan Karaçoban hemzemin geçitlerin olmadığı yerlerde kazaların büyük bölümünün, araç sürücülerinin kurallara uymaması nedeniyle gerçekleştiğini ifade etti. Karaçoban, araç sürücülerini, aceleci ve dikkatsiz davranmamaları konusunda uyardı. 
      Başkan Karaçoban, hemzemin geçitlerin olmadığı yerlerde yaşanan sorunların çözümüne yönelik sorumluluğun yerel yönetimlerde olmasına karşın, buraların daha güvenli hale getirilmesi için TCDD ile çalışma yaptıklarını belirtti. Bu sayede son yıllarda Türkiye genelinde bu tür kazaların azaldığını dile getirdi.

"HEDEF CAN KAYBINI EN AZA İNDİRMEK"
     Yapılacak olan çalışmalar sonucunda karayolu güvenliğinin sağlanmasının ve can kaybının en aza indirilmesinin amaçlandığını vurgulayan Karaçoban, çalışmalara en kısa zamanda başlayacaklarını ifade etti.

Editör: TE Bilişim