Sağır ve dilsiz olduğu saptanan 20 yaşındaki İzmir Seferihisarlı Emine Girginer’i önce boğarak sonrada götürdükleri bir zeytinlikte bulunan barakada üzerine benzin dökerek yakarak öldürdüklerini itiraf eden anne-kız    Sevda ve Saadet Kocabay çıkarıldıkları Akhisar Adliyesindeki Cumhuriyet Savcısı tarafından” Planlayarak ve tasarlayarak kasten adam öldürmek” suçlarından tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildiler.

Anne-kız Sevda ve Saadet Kocabay, savcılıkta verdikleri ifadelerini çıkarıldıkları nöbetçi mahkemede tekrarlamaları üzerine tam 9 saat süren sorgulamaları sonrasında tutuklandılar.

    Aynı olayla bağlantı olan Kocabay ailesinin oğlu Selim Burak Kocabay’da 16 Aralık 2013 yılından beri kayıp olan sağır-dilsiz olan Arif Altay’ı aynı bölgeye götürerek öldürüp yaktıktan sonra toprağa gömdüğünü itiraf ettiği için savcılık tarafından tutuklama talebiyle sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

    İzmir Seferihisarlı Emine Girginer’in ve Arif Altay’ın katil zanlısı olan Kocabay ailesinin üç ferdi de büyük güvenlik önlemleri altında getirildikleri Akhisar Adliyesinde alınarak Akhisar Cezaevine teslim edildiler.

 VAHŞETİN ZANLILARI ÖMÜR BOYU HAPİS İSTEMİYLE YARGI ÖNÜNE ÇIKACAK

Cumhuriyet savcısının önümüzdeki günlerde hazırlayacağı iddianame ile birlikte haklarında “Planlayarak ve kasten adam öldürmek” suçlarından dolayı ömür boyu hapis istemiyle haklarında dava açılacak olan Kocabay ailesinden Sevda ve Saadet ile oğulları Selim Burak Kocabay yargı önüne çıkacak.

Editör: TE Bilişim