Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Başkan Yardımcıları Ömer İşçi, Ali Velestin ile Akhisar Cumhuriyet Başsavcısının katıldığı protokol töreni Belediye Encümen Salonu’nda yapıldı. Alınan Meclis Kararı gereği, Akhisar Belediyesi Bülent Ciğeroğlu Merkezi 4 bin TL karşılığında 1 yıllığına Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığına kiralama protokolü imzalandı. 1 yılın bitimi sonrasında davanın uzaması gerçekleşirse ek protokol düzenleneceği bildirildi. 
Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı; geçen Mayıs ayında Soma’da çok üzücü bir kaza meydana geldiğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu kazada 301 madenci şehit olmuşlardı. Bu kazaya bağlı gelişen olaylar sonrasında davalarla ilgili Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığımız görevlendirilmişti. Başsavcımızın bize yapmış olduğu talep sonrasında buradaki duruşma alanı ile ilgili Bülent Ciğeroğlu Kültür Salonumuzun tahsisi talep edildi. Haziran ayında yapmış olduğumuz meclis toplantısında burası için kararı alındı, dolayısıyla biz bu kararın protokolünü imzalayacağız. Bu sebeple buradayız. Şehitlerimizi rahmetle anıyoruz, geride kalanlara sabırlar diliyorum. İnşallah bir daha böyle elim bir kaza ile ülkemiz karşı kaşıya gelmez. Dava Türkiye ve dünyada da belki önemli bir yer teşkil edecek, dolayısıyla Akhisar olarak bunu en iyi şekilde karşılamamız gerekiyor. Biz her zaman Cumhuriyet Başsavcılığımızın yanında olacağız, bu vesile ile inşallah en iyi şekilde yöneteceğimize inanıyorum”
Soruşturmanın kısa sürede tamamlanmasını ümit ettiğini belirten Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner de şunları kaydetti; “Yaşanan elim maden kazası nedeniyle yürüttüğümüz soruşturma aşamasına geçildi. Soruşturma yapılabilmesi için adliyemizin fiziki imkanları yeterli olmaması Belediye Başkanlığımıza ait Bülent Ciğeroğlu Kültür Merkezini duruşma salonu olarak kiralanması buranın tahsisi hususunda sayın Belediye Başkanımız ve Belediye Meclis üyelerimizin ve yetkili birimlerin takdiri ve yardımları ile gerekli protokol hazırlandı. Ben bu vesile ile değerli Belediye Başkanımıza, Belediye Meclis üyeleri ve diğer yetkililere bizlere sağlamış oldukları kolaylık nedeniyle teşekkür ediyoruz. Yaşanan elim maden kazasında vefat eden madencilere Allah’tan rahmet ve ailelerine sabır diliyorum. Kovuşturmanın kısa sürede tamamlanacağını ümit ediyorum.” 
Kovuşturmada önemli kısımların aşıldığına dikkat çeken Başsavcı Şahiner; sözlerine şöyle devam etti: “Bugün protokolü imzaladık, bugünden itibaren gerekli çalışmalara hızlı bir şekilde başlayacağız. En kısa sürede inşallah örnek bir duruşma salonu tadilatını gerçekleştireceğiz. Bu konuda gerekli hazırlıkları yaptık, sayın Belediye Başkanımızın ve diğer yetkililerin bizlere vermiş oldukları protokol çerçevesinde izin doğrultusunda gereken tüm işlemler inşallah kısa sürede tamamlanacaktır. Kovuşturmanın şuanda net bir tarihi belli değil, ancak soruşturmada çok önemli kısımlar aşıldı, soruşturma artık ilerlemiş durumda ve kısa sürede soruşturma aşamasına geçilecektir” 
Şahiner; "Soruşturma aralıksız sürdürülecek mi?" sorusuna şöyle yanıt verdi: ”Şimdi kovuşturmanın sevki tamamen Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı ve heyetine aittir. Dolayısıyla onların takdirinde olan bir konudur. Onun için bu konuda bizim bir şey diyebilmemiz mümkün değil. Ama inşallah temennimiz beklentimiz kısa sürede ve hızlı şekilde kamuoyunun beklentisi doğrultusunda kovuşturmanın tam olarak bitirileceği yönündedir.”

Editör: TE Bilişim