Akhisar ilçesinde bir araya gelen Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, basına açıklama yaptı. İzin verilmemesi nedeniyle adliye bahçesi dışında yapılan açıklamada, Kadriye Kıstı ve Naciye Çam'ın katillerine ağırlaştırılmış müebbet verilmesi için toplanıldığı belirtildi. Sloganlar atan platform grubu adına basın açıklamasını okuyan Hayriye Hacet, "Bugün burada, eski eşi tarafından uğradığı saldırıda annesi Nazmiye Çam ve babası Kemal Çam'ı kaybeden, kendisi de ağır yaralı olarak kurtulan Naciye Çam ve eşi tarafından vurularak öldürülen Kadriye Kıstı kardeşlerimizin davalarında adalet, kadın katillerine ağırlaştırılmış müebbet için toplandık. Özgecan yasası diye bilinen kadın cinayetlerinde ağırlaştırılmış müebbeti yasalaştırma mücadelemizi yükselttiğimiz bugünlerde, kadına yönelik suçları işleyenleri parayla salıverecek bir düzenleme hayata geçirilmeye çalışılıyor. Cinsel suçlara pazarlık yönteminin getirilmesi çok tehlikelidir. Beş yıldan az cezalarda bu düzenleme ön görülmüş. Bu demektir ki kadınlar, çocuklar, korunması gerekenler hiç korunmayacak. Kadına yönelik suçlarda cezanın hafifletildiği düzenlemeleri asla kabul etmiyoruz" dedi.

"ONA EN AĞIR CEZANIN VERİLMESİNİ İSTİYORUM"
Platform üyeleri arasında bulunan ve geçen yıl anne ve babası eşi tarafından öldürülen kendisi de ağır yaralanan Naciye Çam ise, eşi için ağırlaştırılmış müebbet hapis istediğini aktardı. Çam, eşinden 7 yıl önce boşandığını belirterek "yeniden evleneceğimi duyunca gece annem ve babam ile yaşadığım eve geldi. Tırpanla anne ve babamı öldürdü, benim kafama defalarca vurdu, en son öldüm sandığı için bıraktı. Yani benim canımı bağışlamadı. Ona en ağır cezanın verilmesini istiyorum. Bana sorarsanız kısas isterim; ama böyle bir şey olmadığı için ağırlaştırılmış müebbet istiyorum" dedi.
Öte yandan mahkeme, aynı gün görülen iki duruşmadan Kadriye Kıstı davasını 8 Eylül 2015 tarihine, Naciye Çam davasını 8 Ekim 2015 gününe erteledi.

Editör: TE Bilişim