MANİSA’DA DEPREM!

Saat 23.16'da meydana gelen deprem Manisa, İstanbul, Yalova ve Tekirdağ'da hissedildi Merkez üssü Kütahya'nın Simav ilçesi olan 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.Saat 23.16'da meydana gelen deprem Manisa, İstanbul, Yalova ve Tekirdağ'da hissedildi. Saat 23. 25 merkezüssü Kütahya Simav'da 4.6 büyüklüğünde ikinci bir deprem daha meydana geldiç. Depremin hissedildiği Manisa'da vatandaşlar evlerini terk ederek sokağa çıktı.

Bu arada, ABD Jeolojik Araştırmalar Kurumunun internet sitesindeki  verilere göre, Türkiye'nin batı kesiminde meydana gelen depremin merkez üssünün,  Kütahya'ya 77, Bursa'ya 121 ve Balıkesir'e 123 kilometre mesafede olduğu  belirtildi. Depremin büyüklüğü 6 olarak verildi.

DEMİRCİ'DE HASA OLUŞTU
Kütahya'nın Simav İlçesine en yakın yerleşim merkezlerinden biri olan Demirci, 5.9 büyüklüğündeki depremi en çok hisseden ilçelerden biri oldu. Halk, panikle kendilerini sokaklara attı. Demirci Kaymakamı Yalçın Sezgin, saat 23.16'da meydana gelen depremin hemen ardından ilçe merkezinde incelemelerde bulundu. Devlet Hastanesi, Kaymakamlık binası, Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı öğrenci yurdu binalarında hasar meydana geldiğini belirten Sezgin, SGK binasının da camlarının kırıldığını söyledi. Demirci
Devlet Hastanesi'nde yatarak tedavi gören 15 hastanın tahliye edildiğini ve bir otobüse alındığını belirten Sezgin, "Çok önemli boyutta olmasa da maddi hasar var. Ancak, tesellimiz can kaybının olmaması" dedi. Deprem korkusunu yaşayan vatandaşlar evlerine girmeyip sokakta beklediler.

Editör: TE Bilişim