Keskinoğlu, Türkiye’nin Bahreyn İhracatını 10’a Katlayacak


Büyüme potansiyeli taşıyan uluslararası pazarlarda liderlik hedefiyle ihracat faaliyetlerini yürüten Keskinoğlu, Bahreyn ile yaptığı 2 milyon dolarlık piliç eti anlaşması sayesinde, Türkiye’nin 2014’te yaptığı  200 bin dolarlık ihracatı 10 katına çıkarmaya hazırlanıyor.

Türkiye’den Ortadoğu pazarına yapılan toplam piliç eti ihracatının yüzde 15’ini karşılayan Keskinoğlu, ürün ambalajlarında kullandığı Türk bayrağının da etkisiyle bölgedeki Türkiye sevgisini ihracat anlaşmalarına yansıtmaya başladı. Ortadoğu pazarında söz sahibi markalardan biri haline gelen Keskinoğlu, büyük çoğunluğu Brezilya’dan olmak üzere yıllık 54 bin tonun üzerinde piliç eti ithal eden Bahreyn’de bölgenin en büyük distribütörü olan Atayeb Trading ile 2 milyon dolarlık bir anlaşma imzaladı.

Türkiye’den Bahreyn’e yaklaşık 6 yıldır piliç eti ihracatı gerçekleştirdiklerini belirten Keskinoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve Pazarlama Grup Başkanı Keskin Keskinoğlu, “Bölgede piliç eti pazarını Brezilya ve Çin elinde bulunduruyordu ama artık Türkiye onlar için çok büyük bir rakibe dönüşüyor. Ortadoğu ülkelerinde yayınlanan Türk dizileri sevilerek izleniyor, bu da Türk ürünlerine olan talebi arttırıyor. Keskinoğlu olarak bu ülkelere gönderdiğimiz tüm ürünlerimizin üzerine Türk bayrağı koyuyoruz. Ayrıca ürünlerimizin helal usulle kesiminin yapılması, tavukların bitkisel doğal yemlerle beslenmesi, kalitesi ve lezzeti de Ortadoğu ülkelerinde tercih edilmesine neden oluyor” dedi. Bahreynlilerin yeme alışkanlıklarında daha çok piliç çevirme tercih ettiklerini sözlerine ekleyen Keskin Keskinoğlu, “Bu bizim için ihracatta önemli bir avantaj, bütün piliç ihracatının katma değeri çok daha yüksek. Yaptığımız anlaşma ile bütün pilicin yanı sıra baget, kanat, şarküteri grubu ürünleri ve naget, piliç köfte, cordon bleu gibi pişmiş ürün grubu ürünlerimizi de ihraç edeceğiz” dedi.

Keskinoğlu ürünleri ülkenin ünlü zincir mağazaları Aswaq Al Helli, Ramez International Trading, Ansar Gallery WLL, Sulthan Center Retail Bahrain WLL,  Lebanon Trading Centre, Al Sater Market’te satışa sunuluyor.

Editör: TE Bilişim