Akhisar Kaymakamı Kaan Peker’in yazılı basın açıklaması şöyle;

"İnternet haber portallarında yer alan İlçemiz, Başlamış Ceyhan Karasoy Orta Okuluna ilişkin     “ İhtiyaç Sahibi öğrenciler siyaset kurbanı oldu” haberine açıklama yapma gereği doğmuştur.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Akhisar Koordinatörlüğünün resmi ve ya sözlü bir müracaatı yoktur. Konu ile ilgili olarak Okul Müdürü Mustafa Ali Yılmaz 14 Mart 2016 tarihinde İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Mermer’e sözlü bilgi vermiştir. Süleyman Mermer öğrencilere dağıtılacak kitapların numunelerinin Müdürlüğe iletilmesi ve işlemin Kaymakamlık Onayına bağlanması gerektiğini  Okul Müdürüne söylemiştir.

15 Mart 2016 günü Başlamış Mahalle Muhtarı  İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Mermer’e gelmiş ve aynı konuyu ifade edince kendisine herhangi bir yanlış uygulamaya yol açmamak için kitap numunelerinin iletilmesi ve onay alınması gerektiği ifade edilmiştir. Mahalle muhtarı da örnekler için Büyükşehir Koordinatörlüğüne gitmiştir. Fakat bir geriye dönüş olmamıştır.

Hem okul müdürüne hem de mahalle muhtarına misafirlerin okulu ve öğretmenleri ziyaret edebileceği, hediyeleri okul idaresine bırakabileceği ve idare tarafından öğrencilere ulaştırılacağı hatırlatılmıştır.

Aynı konu Büyükşehir Koordinatörü Doğan Ensivri Bey’e hem İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Mermer hem de Kaymakam Kaan Peker  tarafından ifade edilmiştir.

Haber incelenirse olayın da böyle olduğu, okul ve öğretmen ziyareti yapıldığı, hediyelerin okula ulaştırıldığı görülecektir. Yukarıda ifade edildiği gibi Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Akhisar Koordinatörlüğü tarafından okul ziyareti ve dağıtılacak kitap ve malzemeyle ilgili bir müracaat olmadığı halde “ Sırf Büyükşehir logosu var diye , milli irade ile seçilmiş Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’ün imzası var diye, eğitim materyallerinin ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıtılmasının engellenmesi” son derece kastı aşan bir cümle olduğu görülecektir. Gerek yerel yönetimlerin gerekse sivil toplum kuruluşlarının eğitime katkıda bulunmaları başımızın tacıdır.

Herhangi bir yasaklama ve engelleme söz konusu değildir.  Kamuoyuna saygıyla duyurulur"   

 

Editör: TE Bilişim