Bilecik’in Gölpazarı ilçesine 2 kilometre uzaklıkta Aktaşlar köyü Beşevler Mahallesinde yalnız başına oturan Kamile Çökelek'in (68), Gölpazarı pazarından evine kadar takip eden 2 şüpheli tarafından ‘Sana kömür, pirinç, yardımı yapacağız’ diyerek 6 bin lirası çalındı.

Para bozdurmak bahanesi ile eve gönderilen, daha sonra oyalanarak cüzdanının çalındığını anlayan yaşlı kadın durumu hemen jandarma haber verdi. Ekipler 1 saat içinde şüphelilerin araç plakasını ve kimliklerini tespit ederek takibe aldılar.

İki şüpheli uzun takipler sonucu 4 saat sonra Manisa’nın Akhisar ilçesinde yakalandı. Yakalanan şüpheliler Y.D. ve S.C., üzerinden yaşlı teyzeye ait 6 bin lirada para ile gözaltına alınarak Gölpazarı’na getirildiler. Şüpheliler Y.D. ve S.C. çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak Bilecik M Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi. 

“ÇOK, ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM JANDARMAYA”

Bilecik İl Jandarma Komutanlığına bağlı bayan başçavuş, zarf içine konulan 6 bin lirayı yaşlı teyzeye teslim etmek için köye gitti. Bayan başçavuş, Kamine ninenin elini öpüp geçmiş olsun dileklerinde bulunduktan sonra parayı verdi.
Parasını alan yaşlı teyze Kamile Çökelek, olay anını İHA muhabirine anlattı. Pazardan eve dönerken kendisini takip eden 2 kişinin avluya kadar girdiğini anlatan Kamile Teyze, “Bana, ‘al şu 200 lirayı boz, 100 lirasını bize getir’ dediler. Bana kömür gelecek, yardım gelecek pirinç gelecek derlerken ben parayı bozdurmaya gittim. Beni camdan takip etmiş ondan sonra 2 kişiden büyüğü beni arkaya götürdü oyaladı. Şöyle yapalım böyle yapalım derken böyle soyuldum ben. Sonra, 'anne sen yolda otur, beş dakikaya yardımlar gelir, telefondan anlaşırız, araba geliyor zaten yolda, yalnız kimseye söyleme' dediler. Bir geldim oturdum beş dakika filan yoldan karakol arabası geçti. Buradan beni görmüşler işte orada karakol arabası geçerken ben eve geldim. Bir geldim kapı kitli. Kapıya yüklendim. Ah ben soyuldum dedim. Paraya baktım para yerinde yok. Hemen ondan sonra karakola bildirme yaptık. Jandarmaya haber verdik, 'senin paranı bulup getireceğiz' dediler. Ondan sonra 'onları da yakaladık, paran da gelecek' dediler. Çok çok teşekkür ederim jandarmaya. Ertesi gün paramı da getirdiler” dedi.

Editör: TE Bilişim