Namık Oğul Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencisi Melisa Candaş’ın sunuculuğunu yaptığı, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü kutlama programı Saygı duruşu ve Müzik Öğretmeni Cemile Özden Kılınç yönetiminde İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. 
Günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı Akhisar Namık Oğul Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Murat Kızıltaş yaptı. Murat Kızıltaş;” İnsan yaratılmışların en yücesidir. Bu nedenledir ki her şeyin en iyisi en güzeli ve en değerlisine layıktır Yüzyıllar boyunca insan ve insanlığın başına gelmiş nice acı olay insan hakkının ve insan yaşamının ne denli önemli olduğu konusunda düşünmemizi sağlıyor. Dünya tarihinin en köklü uygarlıklarından olan bizler yani Yüce Türk milleti tarihin her döneminde insan hakkına en çok önem veren ve Şeyh Edebali’nin ifadesiyle insani yaşat ki devlet yaşasın ilkesini baş tacı eden bir milletiz” dedi.
Akhisar Namık Oğul Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Murat Kızıltaş’ın İnsan ve Hakları konulu konuşmayı yaptıktan sonra Akhisar Namık Oğul Anadolu Lisesi Öğretmenleri ve öğrencilerinin hazırladığı İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinin eşliğini dram eşliğinde şiirli sunumu solonu dolduran öğrenci, veliler ve protokol tarafından çok beğenildi.
Akhisar Namık Oğul Anadolu Lisesinin hazırladığı program 1 saat sürdü. Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Cafer Tetik, programı hazırlayan, öğretmenleri, öğrencileri tebrik ettiler.
10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü kutlama törenine Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner, Akhisar İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Sabahattin Çakmak, Cafer Tetik, Akhisar İlçe İnsan Hakları Komisyon üyeleri, öğrenci velileri, Okul Müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Editör: TE Bilişim