Garanti Bankası eski Genel Müdürü Akın Öngör, Akhisar'da 10 yıldır eğitim veren 1050 öğrencisi bulunan Zeynep Gülin Öngör Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde 680 metrekarelik alana, yaklaşık 10 milyon lira harcanarak spor ve konferans salonu yaptırdı.150'si sabit 300'ü ise teleskobik tam otomatik olmak üzere toplam 450 kişilik tribün, otomatik motorlu, çelik karkas kaplamalı portatif sahne ve otomatik sahne perdesi, portatif hentbol kalesi, voleybol oyun file seti, projeksiyon cihazı ve sahne spotları bulunan spor ve konferanslar için kullanılacak salonunun açılışı için tören düzenlendi. İki soyunma, bir malzeme ve bir de öğretmen odasının bulunduğu akıllı bina olarak inşa edilen spor ve konferans salonun açılışı için düzenlenen törene hayırsever Akın Öngör ve eşi Zeynep Gülin Öngör, Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, AK Partili Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Akhisar Kaymakamı Kaan Peker, Zeynep Gülin Öngör Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Nazan Bahar, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.



Yaptırdığı okula daha önce de 200 kişilik bir öğrenci yurdu kazandıran hayırsever Akın Öngör, törendeki konuşmasında, dünyadaki son teknolojik gelişmelerde gençlerin ilk sıralarda başarıyla yer aldığına dikkati çekip, "İdarecileriniz, öğretmenleriniz ve bizler  sizlerden çok büyük beyinler çıkmasını bekliyoruz. Ve çıkacağına da eminiz" diyerek, öğrencilerden derslerine iyi çalışmaları konusunda tavsiyede bulundu. Kaymakam Kaan Peker de konuşmasında spor ve konferans salonunu yaptıran Öngör ve Ailesine teşekkür etti.



Konuşmaların ardından tören, öğrencilerin dans ve folklorik kına gecesi gösterileri sonrası açılış kurdelesinin kesilmesiyle sona erdi.


Editör: TE Bilişim