Soma'daki maden kazasının 8’i tutuklu, 37 tutuksuz toplam 45 sanığı hakkında Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın görüldüğü duruşma devam ediyor.

İddianamenin okunmasının ardından mahkeme başkanı savunmasını yapmak üzere tutuklu sanıklardan Soma Holding Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan’ın savunmasını aldı.
Can Gürkan savunmasına kazadan derin bir üzüntü duyduğunu, ölenlere rahmet, geride kalanlara da başsağlığı dileyerek başladı. Gürkan’ın bu ifadeleri üzerine şehit aileleri Gürkan’a tepki gösterdiler.
Gürkan savunmasında şunları belirtti:
"301 ocağa ateş düştü ama inanın bizim yüreğimize de ateş düştü. Şirketimiz uzmanlaşmaya çok önem veren kurumsal bir şirkettir. Bilirkişi raporu hem hatalı hem de raporda ön yargılı yaklaşımlar var. Bilirkişi olay yerine bile gitmeden yalnızca yoruma dayalı analiz yaptı. Şirketimizde modernizasyon yenileştirme mekanizasyon çalışmalarına 500 milyon harcadık. Adalet inşallah yerini bulur. Gerekenleri yapmadığıma dair hiçbir delil yok. En ileri teknolojiyi, mekanizasyonu getirdik. En büyük övüncümüz tertemiz sicilimizdi, bu kazanın nasıl olduğunu anlamak en büyük arzum."
Soma Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan'ın savunmasının tamamlanmasının ardından, sırasıyla diğer sanıkların savunmalarının alınmasına devam edilecek.

Editör: TE Bilişim