MÜSİAD Manisa, İŞKUR, Akhisar TSO ve KOSGEB Manisa Hizmet Merkezi Müdürlüğü arasında imzalanan protokole göre 24-28/12/2016 tarihleri arasında, Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası eğitim salonunda, Cumartesi-Pazar,Salı-Çarşamba günleri olarak toplamda 4 günlük hızlandırılmış Girişimcilik eğitim programı düzenlenecek. İŞKUR Manisa Müdürlüğü tarafından da destek verilen programa katılmak için 22 Aralık Perşembe Günü Akhisar TSO eğitim salonunda adaylar arasında mülakat düzenlenecek.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan MÜSİAD Manisa Başkanı Ahmet Öztürk, “Eski kuralları çağdaş yeniliklerle yorumlayan ve aksiyona geçiren beceri olarak tanımlanabilen girişimcilik olgusu, yüzyılımızın özellikle son çeyreğinde toplumun, teknolojinin, tüketim algısının ve ihtiyaçların son derece hızlı ve farklı bir şekilde değişmesi ile birçok fırsatı beraberinde getirmiştir. Buna göre özellikle pozitif ayrımcılığı desteklenen gençler ve kadınlar için çok büyük bir avantajdır. Günümüzde girişimcilik için sadece ihtiyacı belirleyip aksiyona geçirme cesareti ve iş fikrine göre çok küçük sermayelerle potansiyel iş fikirleri hayata geçirilebilmektedir. Bu yüzden girişimci adaylarımızı pratik fikirlerle ölmeyen ve ölmeyecek olan yeni iş fikirlerini tasarlayıp, cesaretle birlikte bir an önce harekete geçmelerini öneriyorum. Çünkü artık sermaye ile değil, özel fikirlerle kurulan binlerce şirket var ve her geçen gün sayıları ile birlikte ciroları da artıyor ki bir kısmının cirolarının yıllanmış şirketleri bile geride bıraktığını hep birlikte görüyor ve mutlu oluyoruz. Bu açıdan yenilikçi iş fikirlerine karar veren girişimcilerimizin tek eksiği sermayenin, KOSGEB tarafından sunulan hibe ve faizsiz kredi imkanının değerlendirilmesi ile birlikte hayata geçirilebilmesi, çok büyük bir fırsattır. Burada özellikle bu desteği veren KOSGEB kurumumuza ve Manisa Hizmet Merkezi Müdürlüğümüze, Programın düzenleneceği yer ile ilgili her türlü imkanı sağlayan Akhisar TSO personeli ve değerli Başkanı Sayın Abdurrahman Yılmaz’a, Destekle ilgili eğitimin düzenlenmesinde büyük katkı sağlayan İŞKUR Kurumumuza ve Manisa İl Müdürlüğümüze, kurum müdürleri ve çalışanlarına ne kadar teşekkür etsek azdır.” dedi.

İmzaladıkları protokol gereği Akhisar Ticaret ve Sanayi Odasında bu yıl 3’üncüsünü gerçekleştirecekleri eğitim programı için yoğun bir ilgi ile karşılaştıklarını belirten MÜSİAD Manisa Başkanı Öztürk, “Tüm başvuranların eğitime katılmalarını isterdik, fakat eğitim programları kontenjan sınırlamasında olduğundan dolayı 22 Aralık Perşembe günü yine Akhisar TSO eğitim salonunda saat 11.00-14.00 arasında bir mülakat gerçekleştireceğiz. Mülakatta ise başvuru sırası, bayan ve genç girişimci olunması, daha önce programa katılım başvurusunun olup olmaması ile birlikte iş fikrinin kapsam dahilinde olması ve yenilikçi fikir olup olmaması kriterler arasında olacaktır. Eğitimimizin girişimcilerimiz için hayırlı geçmesini diler, eğitim sonunda açılacak olan yeni işlerin de başarılı olmasını dilerim.” şeklinde konuştu.
Kaynak: iha