Akhisar Belediyesi Hüsnü Kahraman Kültür Parkı Gölet Büyük Salon’unda yapılan iftara Türkiye Sebzeciler, Meyveciler ve Pazarcılar Federasyonu Başkanı Ali Karaca, siyasi parti temsilcileri, çeşitli esnaf odaları başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve oda üyeleri katıldı.

Semazen İlker Yöneyci’nin semazen gösterisi ile başlayan iftar yemeğinin arkasından Oda Başkanı Mustafa Güral, bir konuşma yaparak tüm katılımcılara hayırlı Ramazanlar diledi.

Türkiye Sebzeciler, Meyveciler ve Pazarcılar Federasyonu Başkanı Ali Karaca da "Sabah kuşların ötmediği ve güneşin çıkmadığı saatlerde pazar yerlerinde tezgah kurup emek sarf edip, alın teri ile gece gündüz demeyip Türkiye’nin her bir yanında vatandaşına en iyi hizmeti vermek için canla başla çalışan çok değerli kıymetli pazarcı arkadaşlarım. Federasyon olarak Türkiye genelinde pazarcı esnafın çok büyük sıkıntıları var. Özellikle marketler konusunda çok büyük sıkıntılar var. Çıkan yeni haller yasasında yeni hazırladığımız yönetmelikte pazarcımızın lehine olmayıp aleyhine olan bir çok yasada değişiklikler yapmak için ilk etapta bir önerge verdik. Türkiye’mizde pazar yerlerimizi bir örümcek ağı gibi saran marketlerin şehir dışına alınması için yaptığımız bir çalışma var. Bu çalışma tabiki yıllardır var, fakat bunun için en ufak bir ilerleme kaydedilmedi. .” dedi.

Editör: TE Bilişim