Ütopia'da organize edilen programa Sındırgı Kaymakamı Erkan Ateş,  Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Ege Bölge Dernekleri Birliği Federasyon Başkanı Muzaffer Okumuş, Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Manisa Kent Konseyi Başkanı İsmail Önal, Manisa Hemşeri Dernekleri Dönem Başkanı Mustafa Uymaz, hemşeri dernekleri başkanları katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Başkanı İrfan Aksoy, "Bu gün burada sadece Erzurumlular yok. İlçemizden, ilimiz, bölgemiz ve ülkemizin çok değişik yörelerinden Akhisar’ımıza gelip bizim davetimize icabet eden herkese bu birlik ve beraberliği ilçemizde ve ülkemizde sağlamak için gösterdiğiniz gayretlerinizden ötürü hepinize sonsuz teşekkür ederim. Bu toplantı benim için sanki bir jübile gibi oldu. Bu ay sonu itibariyle Akhisar’daki bu dernek başkanlığı görevim sonlanmış olacak. Dolayısıyla bu gün çok sevdiğim dostlarımla birlikte olmak beni ziyadesi ile mutlu etti” dedi. 
Ege Bölge Dernekleri Birliği Federasyon Başkanı Muzaffer Okumuş, Akhisar’da Erzurumlular Derneğine her zaman yardımcı olup ve hiçbir organizasyonunda yalnız bırakmayan Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı’ya teşekkür ederek başladı. Okumuş, “Biz tüm ülke insanı olarak aynı sevgide ve bedende buluşmak zorundayız. Çünkü bu ülke varsa biz varız, bu ülke yoksa hiçbirimiz bu halimizle yokuz. Biz büyük bir ailenin bireyleriyiz. İnsan doğduktan sonra bir isme sahip olur. İster Erzurum'da, ister Diyarbakır'da, Mardin'de, Edirne'de, Manisa'da, Akhisar'da nerde doğarsak doğalım, doğduktan sonra bir ada sahip oluruz. Her insan yaşadığı sürece çok kıymetli ve çok değerlidir. Eşrefi Mahlukat olarak yaratılan insan, düşünen, irade koyan, üzülen, sevinen ve karar veren sosyal bir varlıktır. Bu kadar mükemmel yaratılan bir insan nasıl olurda birbirini boğazlar. Biz sevgide, bir bedende vücut bulmalıyız” diyerek sevgi ve kardeşlik temelinde birleşmenin önemine vurgu yaptı.

Bu toplantının insanlara kardeşliği hatırlattığını ifade eden Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, “Bu milletin zaten kardeşliğini tescil ettiğini bilen kardeşlerinizden biriyim. Erzurumlu kardeşlerimiz de milli ve manevi duygularını çok yoğun yaşayan kardeşlerimiz. Dolayısı ile onların bu coşkusuna ayak uydurmak önemli ve bir o kadar da değerli. Biz de bu gün Erzurumlu Kardeşlerimizin bu coşkulu duygularına şahit olmaya ve onlara destek olmaya geldik. Aslında tarihimizi biraz hatırlarsak, kardeşlik duygularımızla ilgili pek bir sorun yaşamadığımızı görür ve biliriz. Bizim bu coğrafyamızdaki, sorunlar suni sorunlardır. Sonradan belli amaçlara hizmet etmek için oluşturulmuş sorunlardır. Biz biraz gayret eder ve kardeşliğimizi hatırlarsak bu sorunları kısa sürede aşarız. Bundan sonra da sadece 77 milyon değil, yürek coğrafyamız, medeniyet coğrafyamız olan topraklarda da kardeşliğimizi hep birlikte tesis edeceğiz.  Bu tür, mütevazı görünen ama çok değerli olan toplantılar buna hizmet ediyor. Bu tür toplantılar ve çalışmalar büyük fotoğrafı oluşturmada ve bu milletin kendi medeniyetine ait kodlarına dönmesine hizmet edecek ve bu milletin çok büyük bir millet olduğunu ispat edip gösterecektir. Yürüdüğümüz yol bu yoldur. Bu medeniyet inşamız devam ediyor ve güncelliyoruz. Bunu hep birlikte başarıp millet olarak tarihteki değerli yerimize tekrar geçeceğiz. Allah’ın izni ile bu olacaktır. Burada büyük yoğunluk ve coşku ile yaşanan duyguyu oluşturma ve yaşatmada emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun” diye konuştu. 

Sındırgı Kaymakamı Erkan Ateş ise, “Biz geçmişimizi birlik ve beraberlik içinde yaşadık. Şimdi geleceğimizi de birlik beraberlik ve kardeşlik içerisinde inşa edeceğiz. Ülkemizde yaşayan her etnik guruptan vatandaş birinci sınıf vatandaş olduğunu hissetmeli. Yaşadığı coğrafyayı solumalı, nefes vermeli ve bu ülkenin en iyi şekilde gelişimi için mücadele etmeli. Biz geçmişimizi nasıl güçlü bir şekilde birlikte inşa ettiysek geleceğimizi de aynı şekilde inşa edeceğiz. Biz hep birlikte Türkiye’yiz.  Kürdüyle, Türküyle, Laz’ı, Çerkez’i, Abaza’sı, dadaşıyla bir bütünüz biriz beraberiz. Bunu herkes bu şekilde bilmeli ve kavramalıdır.  İnanıyorum ki atılan adımlar ve yapılan çalışmaların, meydana gelen gelişmelerin hepsi, daha huzurlu,  müreffeh, barışçıl bir ortamda yaşayabilen Türkiye idealini gerçekleştirmek içindir. Bu gün katılarak duygu ve coşkusunu paylaştığımız bu toplantı ve organizasyonlar ileride daha çok ve kapsamlı kardeşlik, birlik amaçlı organizasyonlara vesile olacaktır. Bir hemşeriniz olarak bu toplantıya katılmaktan onur ve şeref duydum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, bundan sonraki organizasyonlarınıza da seve seve katılacağımı bilmenizi istiyorum. Sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi. Erzurum’un yerel sanatçıları programın sonunda birbirinden güzel türküleri seslendirdi. Protokol üyeleri hep birlikte halay çekti.

Editör: TE Bilişim