Akhisar Gençlik Derneği ve Türkiye Gençlik ve Spor Konfederasyonu Akhisar İlçe Temsilciliği tarafından tertiplenen 1. Geleneksel Sünnet Şöleninde 10 çocuk erkekliğe ilk adımı attı.

Umut Düğün Salonlarında Topi Kardeşler A.Ş.’nin katkılarıyla düzenlenen sünnet cemiyetine Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, TGSK Ege Bölge Başkanı Behlül Murat Maral, TGSK Ege Bölge Başkan Yardımcısı Gürkan Erdoğan, Akhisar Gençlik Derneği ve TGSK Akhisar İlçe Temsilcisi Murat Yavaş ve yönetim kurulu üyeleri, Soma Sağlık Sosyal ve Eğitim Vakfı (SOSEV) Genel Sekreteri Ali Subaşı, AK Parti, CHP ve MHP ilçe yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.

MEVLÜD-İ ŞERİF OKUNDU

Akhisar Gençlik Derneği ve Türkiye Gençlik ve Spor Konfederasyonu Akhisar İlçe Temsilciliği tarafından tertiplenen 1. Geleneksel Sünnet Şöleni, Yenis Camii Müezzini Mehmet Ali Özyala’nın okuduğu Kuran-ı Kerim Tilaveti ve Mevlüd-i Şerif ile başladı. Mevlüd-i Şerif’e yoğun ilgi gösteren katılımcılara daha sonra pilav ve ayran ikramında bulunuldu.

BİRLİKTE YAŞAMA KÜLTÜRÜ

Akhisar Gençlik Derneği ve TGSK Akhisar İlçe Temsilcisi Murat Yavaş, “Geleneklerimize uygun bir cemiyet düzenlemek istedik. Bu cemiyetler mutluluğun paylaşıldığı yerlerdir. Sünnet bizim geleneğimizde çok önemli bir yere sahiptir. Düzenlemiş olduğumuz bu cemiyetle hatıralar bizimle kalacak. 10 çocuğumuzu sünnet ettirdik. Bugün bu mutluluğu hep beraber yaşıyoruz. Bizim için önemli olan vatandaşlarımızdır. Bu gün çocuklarımıza ve ailelerine unutulmaz bir gün yaşatmak istiyoruz. Birlikte yaşama kültürünü geliştirmeye çalışıyoruz. Bu şölenin aile ve çocuklarımıza hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.

“YARINLARDA DA YANLARINDA OLACAĞIZ”

TGSK Ege Bölge Başkanı Behlül Murat Maral ise, “Bugün sünnet gibi önemli günlerinde beraber olduğumuz çocuklarımızın inşallah yarınlarda da yanlarında olacağız. Dinimizce de önemli bir yere sahip sünnet konusundaTürkiye Gençlik ve Spor Konfederasyonu olarak bu tür etkinlikleri gerçekleştirmeyi görevimiz kabule diyoruz. Çocuklarımız ve ailelerin tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

SOSEV’DEN TAM DESTEK

Soma Sağlık Sosyal ve Eğitim Vakfı (SOSEV) Genel Sekreteri Ali Subaşı ve yöneticilerinin tam kadro katıldığı etkinlikte konuşan Subaşı şunları söyledi:

"SOSEV kurulduğu günden bu yana şehrimizin her köşesinde çok güzel hizmetlere imza atmış değerli bir kuruluştur. Soma’da kurumlar arası işbirliği ile güzel işlere imza atılıyor. Bugün de Akhisar’da kısa süre önce kurulan Akhisar Gençlik Derneği’nin düzenlediği sünnet şölenine katıldık. SOSEV olarak bu tür etkinliklerde üzerimize düşen ne görev varsa yapmaya ve her konuda işbirliği içerisinde olmaya hazırız.”

HALK OYUNLARI ŞÖLENİ RENKLENDİRDİ

Akhisar Gençlik Derneği ve Türkiye Gençlik ve Spor Konfederasyonu Akhisar İlçe Temsilciliği tarafından tertiplenen 1. Geleneksel Sünnet Şöleninde yapılan takı merasiminin ardından Akhisar Belediyesi Halk Oyunları ekibi ve BAL-GÖÇ Folklor ekibinin sergilediği Trakya yöresi oyunları şölene ayrı bir renk kattı. Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı ise çocukları tek tek tebrik ederek çeşitli hediyeler ve Spor Toto Süper Lig’de mücadele veren Akhisar Belediyespor’un formalarını takdim etti.

Etkinlik, çocuklara oyuncak ve kitap gibi hediyelerin dağıtılmasının ardından sünnet ettirilen 10 çocuğun fayton ile şehir turu attırılması ile son buldu.

Editör: TE Bilişim