Akhisar'da kadınların el emeği ürünlerini pazarlayabileceği, Kadın El Emeği Pazarı'nın kurulması için imza kampanyası başlatıldı. 8 Mart Kadın Dayanışma Grubu tarafından 3 bin 886 kadınla yapılan anket sonucu girişimlere başlanılan projede, 2 hafta içinde 2 bin 616 adet imzalı dilekçe toplandı. Toplanan dilekçeler, Akhisar Belediye Başkanlığı'na teslim edildi. Belediye binası önünde toplanan grup üyeleri adına basın açıklamasını Selma Özarslan yaptı. Özarslan, “8 Mart Kadın Dayanışma Grubu olarak Akhisar’da 3 bin 886 kadınla yaptığımız anket sonuçlarını Akhisar kamuoyu ve tüm kurumsal muhatapları ile paylaşmıştık. Anket sonuçlarımızın içerisinde en çarpıcı sonuçlardan biri de ankete katılan kadınlarımızın yüzde 90’ından fazlasının kadın el emeği pazarı kurulsun talebine 'evet' demesidir. Kadınlarımızın bu talebinin yoğunluğu üzerine grubumuz tarafından imza kampanyası başlatılmış, Akhisarlı kadınların ve Akhisar kamuoyunun yoğun desteği sağlanmıştır. Kadın el emeğinin ekonomiye kazandırılması ve kadınların ev ekonomisine katkı sağlayabilmesi amacıyla başlattığımız imza kampanyamız 2 hafta sürmüştür. Bu süre içerisinde farklı alanlardan ve mahallelerden imza atarak destek veren 2 bin 616 duyarlı Akhisarlı’ya kamuoyu önünde şükranlarımızı sunuyoruz. 2 bin 616 adet ıslak imzalı dilekçemizi bugün belediye başkanlığına teslim ettik. Yerel idarecilerimizin, kadınlarımızın bu konudaki talebine uygun çözüm önerileri üreteceğine olan inancımızı bir kez daha ifade ediyoruz. Bugün burada bulunan ve ev ekonomisini el emeği ile sağlayan talebin asıl sahipleri olarak bize destek veren Akhisar halkına ve basın mensuplarına teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı. 
8 Mart Kadın Dayanışma Grubu üyeleri, belediye binası önündeki basın açıklamasının ardından Akhisar Belediye Başkan Yardımcısı Latif Çakmak’ın odasına çıktılar. Belediye Başkanı Salih Hızlı’nın Bosna Hersek gezisinde olmasından dolayı Başkan Yardımcısı Latif Çakmak tarafından ağırlanan Kadın Dayanışma Grubu üyeleri topladıkları imzaları teslim ederek taleplerini sözlü olarak yinelediler.
Akhisar Belediye Başkan Yardımcısı Latif Çakmak ise daha önce Çarşamba Pazarı’nda ve belediye parkı içerisinde kadınları el emeği pazarı için yer gösterildiğini ancak fiziki alt yapının iyi kurulamaması ve kurumsal anlayışın benimsenememesinden dolayı pazarın da zaman içinde kapandığını kaydetti. Çakmak, kadınların talebine olumlu baktıklarını ve bu konu için ellerinden geleni yapacaklarını söyleyerek “Bu talep o zaman böyle bir örgütlü yapıdan gelmemişti. Biz arkadaşlarımızla kadınlarımıza yer göstermiştik; ancak şuan bakıyorumda bu konu gündemden düşünce arkadaşlarımız zaman içerisinde yalnızlaştı ve çalışma başarıya ulaşamamıştı. Bu yüzden öncelikle bu alt yapıyı iyi oluşturmamız gerekli. Bu konuda da elimizden geleni yapacağız” dedi. 
Editör: TE Bilişim