Manisa'nın Akhisar ilçesinde yaşayan Hüseyin ve Sakine Gencer çifti, 1.300 metre yükseklikte Karadağ'ın zirvesine konuşlanan yangın gözetleme kulesinde yaklaşık 30 bin hektarlık orman alanını 7 gün 24 saat kesintisiz dürbünle takip ediyor ve gördükleri en ufak bir dumanda, yangınla mücadele ekiplerini harekete geçiriyor.

Nöbetleşe yapıyorlar
Akhisar Orman İşletme Müdürlüğü'nde 1995 yılında yangın işçisi olarak başladığı görevini sekiz yıldır yangın gözetleme kulesinde devam ettiren Hüseyin Gencer, ne kadar önemli ve kritik bir görev yaptığının farkında olduğunu belirtiyor. Eşinin de yanında olmasının kendisi için bir şans olduğunu söyleyen Hüseyin Gencer, yangın gözetleme kulesinin; mutfağı başta olmak üzere, tüm yaşam alanlarının evlerindeki konforu aratmayacak düzeyde olduğunu söylüyor. 22 yıllık evli olan Hüseyin ve Sakine Gencer, 18 yaşındaki kızları Sevgi Gencer'in de bazı zamanlar yanlarına geldiğini, bazı zamanlar ise köyleri Hanbaşı'nın yakın olmasından dolayı evde kalmayı tercih ettiğini ifade ettiler. Hüseyin Gencer, eşinin kendisinde yardımcı olmaktan mutlu olduğunu bildirdi. 

Her türlü konfor sağlanıyor
Akhisar Orman İşletme Şefi Müjde Kaya Alaca ise, Karadağ Yangın Gözetleme Kulesi'nin orman yangınları ile mücadele çalışmalarında kendileri için çok önemli bir görevi yerine getirdiğini söyledi. Alaca, 1.300 metre yükseklikte olmasına rağmen personelinin rahat ve güvenli bir şekilde görevlerini yapmaları için her türlü konforu düşündüklerini aktardı. Alaca, kuleye çıkan yolu genişlettiklerini, önümüzdeki aylarda ise depo su yerine, yakındaki bir kaynaktan borularla kuleye su getireceklerini, bunun için de çalışmalara başladıklarını kaydetti.
Editör: TE Bilişim