Davada delilleri yok etme suçundan yargılanan Dursun Demir de beraat etti. 
Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın üçüncü duruşmasına tarafların avukatları, öldürülen Emine Girginer'in annesi Leyla Girginer, babası Mahmut Girginer, kardeşleri Buse ve Barış Girginer, vekil avukatı ile sanıklar Saadet Kocabay ve Selda Kocabay’ın vekil avukatları katıldı.
İşaret dili uzmanı eşliğinde ifadeleri alınan sanık anne Sevda Kocabay ile Saadet Kocabay, Emine Girginer’i kendilerinin değil Dursun Demir’in öldürdüğünü ileri sürdü.
Anne Selda Kocabay mahkemeye verdiği ifadesinde Emine Girginer'i kendisinin öldürmediğini, olay günü mutfakta yemek yaparken bir ses duyduğunu bunun üzerine salona geçtiğinde Dursun Demir’in Emine Girginer’i boğmaya çalıştığını daha sonra kendisine işaret ederek 'Sus yoksa seni de öldürürüm' diyerek tehdit ettiğini iddia etti. Anne Selda Kocabay verdiği ifadede olay sırasında kızının da banyoda olduğunu Dursun Demir’in daha sonra Emine Girginer’in cansız bedenini arabası ile alıp götürdüğünü daha sonra olayın nasıl gerçekleştiğini bilmediğini ifade etti.
Sonra ifade veren kızı Saadet Kocabay ise olay sırasında banyoda olduğunu doğrulayarak hiçbir şeyi görmediğini üzerine atılı suçları kabul etmediğini kaydetti
Duruşma sonrası gazetecilere açıklama yapan Girginer ailesinin vekili Avukat Serpil Üner, adil bir karar çıktığını, sanıkların her seferinde farklı ifade vererek mahkemeyi kandırdığını, beden ve ruh sağlığı açısından kendini savunamayan bir kişiyi nitelikli öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet cezasını yerinde bulduklarını kaydetti. 
Öte yandan Avukat Serpil Üner delilleri yok etme suçundan yargılanan ve beraat eden Dursun Demir için temyize gideceklerini söyledi.
Yakılarak hunharca öldürülen Emine Girginer'in annesi Leyla Girginer ise adaletin yerini bulduğunu, çocuğunun kanının yerde kalmadığını kaydetti.
Editör: TE Bilişim