Akhisar İlçe Kadın Kolları Başkanı Sevil Büyükyazgan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'nun açıklamalarından sonra istifa etmesi gerektiğini söyledi.CHP Akhisar İlçe Kadın Kolları tarafından parti lokalinde düzenlenen basın açıklamasına, Akhisar İlçe Kadın Kolları Başkanı Sevil Büyükyazgan, Akhisar İlçe Başkanı İsmail Şahin, CHP Manisa Milletvekili Dr. Tur Yıldız Biçer ve partililer katıldı. 
Basın açıklamasında ilk konuşmayı yapan CHP Akhisar İlçe Kadın Kolları Başkanı Sevil Büyükyazgan, "Çocukların cinsel istismara uğramasını önlemek devletin aslı sorumluluğudur. Karaman’da 45 çocuğumuzun din kisvesi altında örgütlenmiş Ensar Vakfı’nda cinsel istismara uğraması bizi yürekten yaralamıştır. Mevcut iktidar planlı olarak eğitim sistemimizi dejenere ederken, çocuklarımızı denetimsiz Kuran kurslarında eğitimle ilgisi olmayan bir güruhu eline teslim etmiştir. Bu üzücü olay çocuk istismarının toplumumuzda ne denli ciddi ve kapalı kalmış bir konu olduğunu bir kez daha göstermiştir. Ülkemizde sosyal devlete olan gereksinim her geçen gün artarken Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu 'Bir defa böyle bir olayın yaşanması Ensar Vakfı'nın kötülenmesi için gerekçe olamaz' diyerek çocuklarımıza yaşatan acıyı daha da derinleştirmiştir. Siyasi erkin başındaki bu kişi, taciz ve tecavüze uğramış çocuklara sahip çıkamıyorsa ve elde ettikleri güç, çocuğu ve kadını bu tür maruziyetlerden koruyamıyorsa bu asla kabul edilemez bir durumdur. Söz konusu bakan derhal istifa etmelidir. Biz Cumhuriyet Halk Partili kadınlar olarak, çocuklarımızın korunması geleceğimizin korunması, çocuk haklarının savunulması için, devleti, tüm kamu kurumlarını ve sivil toplum kuruluşlarını göreve çağırıyoruz. Çocuklarımızı bu anlayışa emanet etmeyeceğiz ve benzeri vakaların tekrar yaşanmaması için gerekli olan kalıcı çözümlerin bir an önce hayata geçirilmesi konusunun takipçisi olacağız" dedi.

CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer ise, "Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu kanımızı donduran olayla birlikte susamayız, susmuyoruz, susmayacağız. 2 ay önce Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına verdiğim soru önergesinde bu sevgi evlerinde ve denetimsiz merdiven altı yurtlarda çocukların uğradığı taciz ve istismarını nasıl önleneceği ve bunlara karşı nasıl önlem alınacağını sormuştum. Kadınlarımızın her dakika artan taciz, cinayet ve tecavüz olaylarına karşı nasıl korumalarını planladıklarını sormuştum. 2 ay sonra ‘Sorduğunuz soru önergesinde ki soru cümleleri çok uzun bulunmuştur. Bu nedenle soru cümlelerinin daha kısaltılarak tekrarlanması’ şeklinde bir yanıt geldi. 2 gün önce mecliste komisyon kurulması konusunda çok tartışmalı bir gün yaşadık. O gün AKP’li vekillerle bine bir mücadele ile onları vicdani, insani davranmaya davet ederek bu komisyonun çıkma kararını aldık.

ürkiye Cumhuriyeti tarihinde bir ilk yaşandı. Gerçekten bire bir görüşmelerle ikna yoluyla onların duygularına, kalplerine ve beyinlerine hitap etmek için bütün gün bire bir mücadele verdik. Bu başarıya katkı sunan bütün vatandaşlara teşekkür ediyorum. AKP’li vekillere siz bu hayır oyunu neye dayanarak kullanıyorsunuz? Vicdanen nasıl rahat edeceksiniz? Dediğimizde onlarında çok büyük bir çıkmaz içinde olduğuna gözlerimle şahit oldum. Çünkü bir milletvekilinin bu kadar bağımlı, kendileri dışında gelen bir talimatla oy verdiklerini gözümle gördüm. O kadar huzursuzken evet oyu veremiyorlar ve işin acı yanı talimat geldikten sonra birkaç saat önce kesinlikle hayır dedikleri şeye evet demek zorunda kalıyorlar. Çok büyük bir acı yaşadıklarını ve kendileriyle çelişki içinde olduklarını gördüm." diye konuştu.Biçer, mecliste verdiği soru önergelerini açıkladıktan sonra konuşmasına son verdi.

Editör: TE Bilişim