Değerlendirme toplantısına Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü Hayat Boyu Öğrenmeden sorumlu Şube Müdürü Bülent Şimşek ve Bölüm Şefi Doğan Molla, “BADEP” saha sorumlusu Zafer Durukan, Manisa İli Merkez Eğitmenleri, Akhisar Eğitmenleri, Salihli Eğitmenleri, Durasıllı Eğitmenleri, Soma Eğitmenleri, Kırkağaç Eğitmenleri katıldı.
Manisa İl Milli Eğitim Şube Müdürü Bülent Şimşek geçen yılki BADEP kursları için yoğun emek sarf eden tüm eğitmenleri tebrik ederek, bu senede bakanlığın çok önem verdiği Baba Destek Eğitim Programları’nın daha çok vatandaşa ulaşması için İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün her zaman destek olmaya hazır olduğunu söyledi.
BADEP Saha Sorumlusu Zafer Durukan ise, Akhisar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğününde tüm ilçelerdeki Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerine başvuran babaların bu kursu rahatlıkla alabileceğini, kurslar için hiçbir ücret alınmayacağı, eğitmenlerin ve dağıtılacak materyallerin bakanlıkça kurumlara gönderildiğini belirtti.
Durukan, eğitmenlerle ve saha içinde yaptığı çalışmalarda özellikle mülki idare amirlerinin baba destek eğitim toplantıları sertifika törenlerinde bulunmasının babaların gönlünde büyük bir yer kapladığını, ilçe kaymakamı tarafından verilen sertifikanın daha bir anlam ifade ettiğini belirterek tüm kaymakamlara desteklerinden ötürü teşekkür etti.
Zafer Durukan tüm Manisa ilindeki merkez ve ilçelerdeki babaları kursa katılmaya davet etti. Programa katılan babalarla 10-12 hafta boyunca haftada bir gün 2-2,5 saatlik toplantılar gerçekleştirdiklerini söyleyen Durukan, “Grup liderlerimiz yönetiminde 15-20 babanın katılımıyla gerçekleştirdiğimiz bu toplantılarda farklı konular hakkında sohbetler yapılıyor, bilgiler veriliyor. Babaların katılımını artırmak için toplantıları hafta içi akşam saatlerinde veya hafta sonları gerçekleştiriyoruz. Ayrıca, programın uygulama süresi içinde annelerle 2 toplantı yaparak babaları ne şekilde destekleyebileceklerini anlatıyoruz” dedi.
Her hafta farklı bir konunun işlendiği programın başlıkları “Babanın Çocuğun Gelişiminde Rolü", "Aile Tutumları", "Çocuğu Dinleme ve Anlatma", "Olumlu Davranış Geliştirme", "Çocuğun Bilişsel, Sosyal, Duygusal, Fiziksel ve Cinsel Gelişimi", "Okul", "Arkadaşlar ve Baba", "Çocukla Zaman Geçirmek ve Oyun", "Yaşam Zorlukları ve Baba", "Çocuğun Sorumluluk Kazanması ve Cinsel Sağlık” gibi konulardan oluştuğunu kaydeden Durukan Manisa’da eğitim almamış baba kalmamasının vizyonları olduğunu belirtti.

Editör: TE Bilişim