Başkan Balkız, yaptığı yazılı açıklamada; “Soma maden kazası ile ilgili yargılamayı yapacak Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi’nin duruşma salonu Akhisar Belediyesi Bülent Ciğeroğlu Kültür Merkezi hakkında Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığınca bugün yapılan basın açıklamasında Bülent Ciğeroğlu Kültür Merkezi’nin yıllık kirasının 4.000 TL olduğu ve tadilat masraflarının da 95.507,73 TL olduğu bildirilmiştir.
Manisa barosu başkanı olarak bazı yayın organlarında Bülent Ciğeroğlu Kültür Merkezi’nin duruşma salonu haline getirilmesi için 1,5 milyon TL masraf yapıldığı şeklindeki açıklamamızdan bahsedilerek cumhuriyet başsavcılığının bugünkü açıklamasının yapıldığı anlaşılmaktadır" dedi. 
Manisa Barosu Başkanı olarak yaptığı açıklamanın basında eksik geçmiş ve yanlış anlamalara neden olduğunu anlatan Balkız, yazılı açıklamasına şöyle devam etti: "Bir kısım basın tarafından duruşma yerinin Akhisar olup olmayacağı ve duruşma yerinin başka bir şehre taşınma ihtimali olup olmayacağına ilişkin soru karşısında tarafımızdan 'hayır duruşma yeri değişmez, ceza davasını Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi görecek ve duruşma ile ilgili her türlü hazırlık tamamlanmış, bu duruşma için en az 1,5 milyon değerinde olan Bülent Ciğeroğlu Kültür Merkezi tahsis edilmiştir. Bu merkeze çok emek sarf edilmiştir. Dava bu salonda görülecektir' şeklinde cevap verilmiş, dekorasyon ve kira bedeli hakkında somut ve özel bir açıklama yapılmamıştır. Açıklamamızın Cumhuriyet Başsavcılığı açıklamasıyla ters düşen bir tarafı yoktur. 1,5 milyon TL rakamı binanın toptan değeri ile ilgilidir. En az değeri ifade edilmiştir. Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi ve cumhuriyet başsavcılığının açıklamasının bu çerçevede değerlendirilmesi saygıyla arz olunur.” 

Editör: TE Bilişim