Gülbeyaz-ı Ziyafet Restaurant da basın mensupları ile bir araya gelen Milletvekili Aydemir, gündemde bulunan konulara değindi. 
Basın toplantısına Milletvekili Uğur Aydemir, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Belediye Başkan Yardımcısı Latif Çakmak, İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şenyiğit, Kadın Kolları Başkanı Şemsi Okur, Gençlik Kolları Başkanı Süleyman Çakar, Akhisar Belediye Başkan Aday Adayları Rıza Bahar, Ahmet Dutlulu ve Ali Velestin ile yönetim kurulu üyeleri katıldı.
Açılış konuşması yapan İlçe Başkanı Şenyiğit, Büyükşehir Belediye Başkanının bu ayın 13'ünde belli olacağını kaydetti. Milletvekili Uğur Aydemir ise şunları kaydetti; "Öncelikle 2014 yılı bütçesinin vatanımıza ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. 2013 yılında bütçe açığını yüze birlere kadar indirdik. Bütçe disiplinini uyguladığımızda inşallah ülkemiz ekonomisi en iyi yerlere gelecektir. Bizler Türkiye'nin bugününü değil yarınlarını düşünerek hareket ettik. Seçimler gelip geçicidir, as olan Türkiye'nin geleceğidir. Türkiye'nin GSYH'nı 1.719 milyar lira olarak hedefliyoruz. Türkiye'nin cari açığı tamamen enerjiden kaynaklanmaktadır. 2013 yılı başından itibaren bir çözüm süreci içerisine girdik. Bu süreç bizler için çok önemlidir. Görüyoruz ki akan kanlar Durmuş ve şehit haberleri gelmez olmuştur. Günlük politikalar yerine kalıcı politikalar üretme hedefindeyiz. Türkiye'nin önündeki en büyük engel olan yatırım güvencesini vermek için bölgedeki politikalarda özgürlüklerin yolunu açtık. Komşuları ile düşman değil, dost olmak için çalıştık. Kendimiz için ne istediysek komşularımız için de aynısını istedik. Bugün baktığımız da komşularımız ile bazı sorunlar olabilir ama bu sorunlar bizim ülkemizden kaynaklanmıyor. Bizler dün komşularımız için ne söylüyorsak bugün de aynısını söylüyoruz. Türkiye kuvvetten yana değil haktan yana bir politika izliyoruz. Bir varil petrol için bir damla gözyaşı akmasından yana değiliz." dedi.
Akhisar'ı bütünşehir yapmak için merkezden geçen demiryolunun şehir dışına alınması konusunda çalışıp başardıklarını kaydeden Aydemir, "Buna inanmayanlar vardı, ancak son yayınlanan Resmi Gazetede yayınlamasının ardından herkes bunun ciddiyetini anladı. İnşallah en kısa zamanda kazmayı vurup çalışmalara başlarız. Demiryolu projemizin şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Bunun yanında çevre yolu çalısmaları var. İlk hedefimiz Gölmarmara çevre yolunun bu yıl bitmesini bekliyorduk, ancak dağ eteklerindeki zorlu çalısmalar nedeniyle bu çalışmalarda gecikme yaşadık. Kırkağaç'dan gelen çevre yolu ise ihale aşamasında bu çevre yolu da demiryolu ile birlikte başlayacaktır. Diğer bir konu ise resmi açılışını yapmadığımız devlet hastanemizin ek binasıdır. Bu projede hayata geçti, bundan önce bu ek bina önünde bulunan lojmanları yıkmak istediğimizde ne projemizin hayata geçmeyeceğini zannedenler bugün ki gördüğü proje karşısında bizleri alkışlıyor. Akhisarı'mızda bulunan ATSO diş hastanesi artık bizlere yetmiyor, buna ek olarak devlet hastanemizin bahçesine diş hastanesi için projelerimiz hazırlandı ve 20 üniteli hastanemizin yer teslimini kısa bir süre içerisinde yapacağız. Belediyemiz ve hayırseverimizin destekleri ile bir Fen Lisesi yaptık. Spor Toto Süper Lig'de bulunan Akhisar Belediyespor'un maçlarını Akhisar'da yapmasını istiyoruz. Bu konu ile ilgili projemiz hayata geçti, ancak projenin hayata geçmesi gecikti. Bizim önemsediğimiz konu ise merkezde bulunan eski stadın kaynağının Akhisarlı'lara kalması için bir çalışma içine girdik. Yoksa bir müteahhit, TOKİ gibi işletmeler ile anlaşıp hemen hayata geçirebilirdik. Gelinen nokta geç oldu ama çok güzel oldu. Stad bittiğinde eski stadın ne kadar önemli ve ne kadar doğru bir karar verildiğini herkes görecek. Şuanda bizlere kızanlar o zamanlar geldiğinde bizlerin ne kadar doğru karar verdiğini söyleyecektir. Bu işler imza toplayarak olmaz, eğer olacak olsa ben de sizlerle birlikte imza atayım. Günü birlik milleti kaldırarak bir yerel varamazsınız. Şuanda müteahhitte yer teslimini yaptık, bütün iş müteahhit firmada bundan sonraki süreç KİT'e aittir. İnşallah müteahhit firma hızlı bir şekilde çalışırsa maçlarımızı stadımızda yapacağız." diye konuştu.
Akhisar'ın kanayan yarası olan sigara fabrikasının ekonomiye kazandırılması için vekil olduğu günden buyana canla başla çalıştığını kaydeden Aydemir, sözlerini şöyle tamamladı: "Birçok yolu denedik, satışa çıkardık, kiraya verdik her türlü yolu denedik. En sonunda buradan 230 dönümlük yeri Celal Bayar Üniversitesi'ne teslim ettik. YÖK'e bir çok başlık adı altında fakülte için başvuruda yaptık, bu konuda CBÜ rektörümüz de canla başla çalışmaktadır. İnşallah kısa sürede Akhisar'ımıza bir fakülte kazandıracağız. Bugün de Üniversitemize malzeme desteği ile ilgili belediye Meclisimizden karar çıkartacağız. Bunun yanında yine sigara fabrikası içerisinde bulunan alanda bir Endüstri Meslek Lisesi temeli atıldı. Daha sonra Reşatbey Mahallesi'nde bulunan Yırcalı Anaokulu bahçesine ilkokul yapacağız.
Şehrimize bir de Emniyet Müdürlüğü binası kazandıracağız. Bu binamızı Bölge Trafik İlçe Müdürlüğünün bahçesine yapacağız. Efendi mahallesinde ise bir okul yaptırmayı planlıyoruz, en kısa zamanda temellerini atacağız. Gölet girişi Shell karşısı bir üst geçit çalışması tamamlandı ve kısa sürede temellerini atacağız. Gördük Barajı'nın yapımı için de planlaması yapıldı, proje çalışmaları devam ediyor. Projelerimizin hepsi büyük ve zor, hepsini de yakından takip ediyorum, projelerimizin tamamlanması ile Akhisar'ımız kazanacaktır. Aralık ayı içerisinde Manisa' da programları olan sayın Başbakanımızı da Akhisar'a getirmeyi düşünüyoruz."

Editör: TE Bilişim