Akhisar Kaymakamlığı, Akhisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Akhisar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün destekleriyle, Mustafa Sabiha Göldelioğlu Anaokulu tarafından başlatılan kampanya kapsamında; Akhisar’ın bereketli topraklarında yetişen zeytin, üzüm, zeytinyağı ve annelerin ellerinden çıkan kurabiye, örülmüş yün patikler, çoraplar ve çeşitli gıda malzemeleri, minik öğrenciler tarafından paketlenerek doğuda terörle mücadele eden güvenlik personeline gönderildi. Gönderilecek paketleri inceleyen Akhisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Mermer, 3-6 yaş grubundaki öğrencileri kutlayarak “Siz var oldukça, kalplerinizdeki vatan sevgisi artarak devam ettikçe bu ülke payidar olacaktır. Şanlı mazimizde dün Gelibolu’da, Çanakkale’de, Sarıkamış’ta vatanı için şehit olan o kahramanlar gibi bugün doğu ve batıda, ülkemiz için, ailesini arkada bırakarak, canını hiçe sayan, askerlerimize polislerimize bu güzel resimleri, hediyeleri hazırladığınız için sizleri sevgiyle kucaklıyorum. Rabbim vatanımızı, birliğimizi, dirliğimizi korusun, Sağ olun var olun” dedi.


Etkinlikte yer alarak içlerindeki vatan sevgisini minicik elleri, kocaman yürekleriyle sanat etkinliklerine aktaran öğrencileri ziyaret ederek tebrik eden Akhisar Halk Eğitim Müdürü Süleyman Erdem de, çocukların gözlerindeki pırıltıyı yüreklerindeki vatan sevgisini aktardıkları kağıt katlama, kesme ve yapıştırma boyama faaliyetlerine yansıttığını söyledi.


Erdem, tüm askerlerimizin, polislerimizin şunu bilmesini istedi: "3-6 yaşlardaki öğrencilerimiz sizi çok seviyor. Şehzadeler şehri, Manisa’mıza da, Akhisar’a da maalesef hainlerin şehit ettiği, askerlerimizin, ağabeylerimizin kardeşlerimizin cenazeleri ulaştığında, ‘Rabbim sen çok büyüksün, askerimizi, polisimizi, vatan için çalışan, çarpan yürekleri koru’ diye binlerce ağızdan topluca dua arşa yükseliyor. Çocuklarımız büyüyünce asker olmak istiyor, polis olmak istiyor. Vatana nerede olursa olsun hizmet etmek istiyor. Bu vatan bu toprak bu bayrak sizlerin ve evlatlarımızın sayesinde inşallah her daim milletimiz için huzur, barış, mutluluk ve refahla dolsun. İyi ki varsınız, çocuklar sizleri yürekten tebrik ediyorum. Bugün ne desek kelimeler anlatamaz duygularımızı. Akhisar’dan yükselen bu küçük yüreklerin, duaları ve sevgileri inşallah polislerimize askerlerimize umudu taşıyacaktır.”


Okul idaresi, öğretmen ve veliler, asker ve polislere gönderilecek hediyeler konusunda görüşerek, hediyeleri kategorisine göre ayırdı. Mustafa Sabiha Göldelioğlu Anaokulu idarecileri, yola çıkacak hediyelerin bir umut olmasını, aileler tarafından yazılan mektupların asker ve polise güç vermesini diledi.

Editör: TE Bilişim