Yeniden hizmete açılan İnönü stadının Türk futboluna ve Beşiktaş camiasına hayırlı olmasını dileyen Mazlum Nurlu Gençlik ve Spor Bakanına verdiği soru önergesi ile Akhisar stadının ne zaman biteceğini sordu.

Nurlu Yaptığı açıklamada; Belediye ile yüklenici firma arasındaki sorunlar yüzünden inşaat durdurulmuştur. İnşaatın ne zaman bitirileceği de belli değildir.2014 yılında temeli atılan Akhisar Stadı Hükümetin Manisa’daki diğer yatırımları gibi maalesef yarım kalmıştır. Stadın Ocak 2016’da bitirileceği sözü verilmesine rağmen, ancak % 55’i tamamlanabilmiştir.Akhisar sporumuzun maçlarını oynayacağı bir stadının olmaması büyük bir eksikliktir. Böyle giderse Akhisar spor önümüzdeki sezonlarda da maçlarını başka yerlerde oynamak zorunda kalacaktır.Her koşulda takımını destekleyen fedakar Akhisar taraftarının beklentisi, stadın en kısa zamanda tamamlanarak takımın 4 yıllık deplasmandan kurtulmasıdır diyerek, Belediyenin bu anlayışıyla stadı bitirmesinin mümkün olmadığına dikkat çekti.

Nurlu önergesinde; stat inşaatına ne kadar para harcandığı, bundan sonra ne kadar harcanacağı,  Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak Akhisar stadının en kısa zamanda tamamlanması için girişimde bulunup bulunmayacaklarını ve stadın ne zaman biteceği sorularına yer verdi. 
 
TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın aracılığınızla Sayın Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay KILIÇ tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.
 Dört sezondur Spor Toto Süper Lig’de mücadele eden Akhisar Belediyespor için yapılan stat tamamlanmadığı için maçlarını Manisa’da oynamak zorunda kalmaktadır. Süper lige çıkan Akhisar Sporun maçlarını oynaması için yapılacak stadın temeli 6 Mart 2014 tarihinde atılmış ve bitiş tarihi Ocak 2016 olarak duyurulmuştur. İhale bedeli 29.980.000 TL olarak açıklanmıştır.

Ancak Akhisar Belediyesi stat inşaatı ihalesini verdiği şirketin sözleşmesini feshederek inşaatı durdurmuş, stat inşaatı yarım kalmıştır. Bugüne kadar inşaatının ancak % 55’i tamamlanmıştır.Birbirini suçlayan Belediye ile yüklenici firma arasındaki anlaşmazlık mahkemeye taşınmış, fakat olan, Akhisarspor’a ve her koşulda takımını destekleyen taraftarımıza olmuştur. 
Akhisar Sporumuzun maçlarını oynayacağı bir stada kavuşamamış olması büyük bir eksikliktir.Böyle gittiği takdirde Akhisarspor önümüzdeki sezonda maçlarını başka yerlerde oynamak zorunda kalacaktır.

Bunlara göre;
1-      Bakanlık olarak Akhisar stadının en kısa zamanda tamamlanması için girişimde bulunacak mısınız?
2-      Stat inşaatı için bu güne kadar harcanan toplam para miktarı nedir? Firmaya ne kadar ödeme yapılmıştır?
3-      Firmanın alacağı var mıdır? 
4-      Yarım kalan stadın tamamlanması için daha ne kadar para harcanacaktır? 
5-      Stadın zamanında bitirilmemesinin sorumlusu olan kamu görevlileri ve firma hakkında soruşturma açacak mısınız?
6-      Akhisarspor taraftarının büyük heyecanla beklediği stat, ne zaman tamamlanacaktır?  
 
 
 

 
Editör: TE Bilişim