Akhisar Devlet Hastanesi Ana Binasında poliklinik hizmeti verecek olan Uzman Doktor Olga Gökbulut görevine başladı. Kendi isteği ile Akhisar'a atandığının altını çizen Dr. Gökbulut; Akhisar'da olmaktan mutlu olduğunu ve Akhisar halkına uzun yıllar hizmet vermek istediğini belirtti.
Sağlık bakanlığına bağlı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanlığınca ve Manisa Kamu Hastaneleri Birliğince yapılan planlamalar doğrultusunda Akhisar Devlet Hastanesi’ne bağlı Toplum Ruh Sağlığı Merkezi oluşturulma çalışmaları başlatıldı. Bu kapsamda açıklama yapan Akhisar Devlet Hastanesi Yöneticisi Başhekim Op. Dr. Erol Karaca; "Toplum Ruh Sağlığı Merkezini oluşturmak için ilgili personele gerekli eğitimler verilmiş olup, merkezin açılması için gerekli fizibilite çalışmaları devam etmektedir. Bu arada hastanemize yeni atanan Psikiyatri Uzm. Dr. Olga Gökbulut poliklinik hizmetlerine başlamış olup Toplum Ruh Sağlığı Merkezi oluşturma çalışmalarında bir ileri basamağa geçilmiştir" dedi.
Uzm. Dr. Olga Gökbulut 1994-2001 Hacettepe Üniversitesi İngilizce Tıp Fakültesinden mezun oldu ve 2002-2008 Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde Psikiyatri ihtisasını yaptı. Umut Psikodrama Enstitüsü Triadik Sistemde 2003-2006 yıllarında grup terapisi yönetici yardımcısı olma ve 2006-2008 yılları arasında da grup terapisi yöneticisi olarak çalışabilme eğitimini tamamladı.
2008-2011 Iğdır Devlet Hastanesinde Psikiyatri Uzmanı olarak mecburi hizmet görevini tamamlayan Uzm. Dr. Olga Gökbulut 2011-2012 Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesinde, 2012-2014 Bodrum Devlet Hastanesinde Uzman Doktor olarak çalıştı. 2007-2014 tarihleri arasında Psikodramatist olarak iki uçlu depresif bozukluk hastaları ile atakları azaltmak amacıyla, kaygı bozukluğu hastaları ile iyileşme sağlanması amacıyla, alkol bağımlılığı hastaları ile iyileşme sağlamak ve bu iyileşmeyi sürdürmeyi desteklemek için, altı yaş grubu çocuklarla grup terapisi ile iletişim yeteneklerinin desteklenmesi için ve gönüllü olarak şiddete maruz kalan, sığınan kadınlarla da yeni bir hayata geçiş sağlanması amacıyla grup psikoterapileri uyguladı.

Editör: TE Bilişim