Manisa, Salihli, Turgutlu, İzmir, İstanbul, Gönen, Balıkesir ve Uşak gibi bir çok bölgeden güvercin yetiştiricisi katıldı. Güvercin Sevenler Derneği Başkanı Salim Tamer, yardımcısı Mümin Piliç ve yönetim kurulu üyeleri ile güvercine gönül veren Akhisarlıların ev sahipliği yaptığı yarışmada katılımcılara yönelik çekiliş yapıldı, hediyeler takdim edildi. Jüri üyeliklerinde Mavi Karabaş kategorisinde Recep Genç, Mehmet Hasan Ali, Beytullah Doruk, Siyah Karabaş kategorisinde Gültekin Atan, Hikmet Dalyan, Rafet İnci, Demir Ali İlkel, Siyah Şeş kategorisinde Ömer Bozkuş, Yaşar Demirkaya, Şinasi Söylemez, Altınbaş kategorisinde Engin Şahin, M. Ali Akdağ ve Hünkari kategorisinde Anıl Öztüzün, Cengiz Akbulut görev aldı.
Akhisar’da dernek olarak ilk kez böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirten Akhisar Güvercin Sevenler Derneği Başkanı Salim Tamer, “Akhisar bölgemizde bir çok güvercin seven mevcuttur. Yeni bir oluşum içerisindeyiz. İlk kez düzenlediğimiz etkinliği gelecek yıl Çağlak Festivali içerisinde düzenlemeyi planlıyoruz. Yarışmaya katılan tüm katılımcılara teşekkür ederiz” dedi.
Hünkari Mısır Satanet kategorisinde; birinci Ömer Bozkuş, iki, üç ve dördüncü Yaşar Demirkaya'nın sahibi olduğu güvercinler oldu. Hünkari Mısır Blondonet kategorisinde; birinci, ikinci, üçüncü ve dördüncülük ödülünü Ömer Bozkuş'un sahibi olduğu güvercin aldı aldı.
Altınbaş kategorisinde birinci Hüseyin Kıcırlı, ikinci Mümin Hızlı, üçüncü Hüseyin Kıcırlı ve dördüncü Mümin Hızlı'nın güvercini oldu. Siyah Şeş kategorisinde birinci Atilla Korkmaz, ikinci Mehmet Hasan Ali, üçüncü Buğra Tosyalı ve dördüncü Atilla Korkmaz'ın güvercinleri oldu.
Siyah Karabaş kategorisinde; birinci ve ikinci Murat Taşpınar, üçüncü Timur Kaya ve dördüncü İsmail Topuz'un getirdiği güvercin oldu. Mavi Karabaş kategorisinde birinci Hakan Tokcan, ikinci Demir Ali İlkel, üçüncü Necdet Çağan'ın güvercini olurken dördüncülüğe Şehmuz Yeşil'in güvercini layık görüldü.
Dereceye giren güvercinlerin sahibine ödüllerini Akhisar Belediye Başkan Yardımcısı Ali Velestin takdim etti.

Editör: TE Bilişim