Yürüyüş boyunca, "Kadın Cinayetlerine Hayır","Kadın Cinayetleri Siyasidir", "Yaşasın Kadın Dayanışması", "Kadın Öğrenirse Çocuğa Öğretir", "Erkek Vuruyor Yargı Koruyor", "Erkek Vuruyor Devlet Koruyor", "Erkek Vuruyor Medya Koruyor" sloganları atıldı. Emekli Öğretmen Şükran Ayaz Parkı önüne kadar yapılan yürüyüş sonunda basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasını Merve Seven isimli 20 yaşındaki genç bir kız okudu. 
Merve Seven'in okuduğu basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı: “Kadınların öldürülmesi bir doğal afet değildir. Koruma kanunu uygulayın, siyasiler kadın cinayetlerini kınasın, ceza kanunlarında caydırıcı düzenlemeler yapın. Bunlar hiç de zor şeyler değil yıllardır bu adımları atmadılar. En son geçen hafta üst üste iki defa Meclis’te bunlar reddedildi. Bu gül yüzlü kardeşimiz sadece evine giderken, başına dünyada gelebilecek en kötü şey geldi bu sanki korku filmlerindeki gibi. İnsanlar artık daha bir öfkeyle sokakta. Biz Mısır’da öldürülen Esma için de, Özgecan için de sokağa çıkıyoruz. Birileri gibi sadece Esma demiyoruz. Biz bütün kadınlar için buradayız."
Akhisar Demokrasi Platformu Bileşenleri olarak Özgecan’ın nezdinde tüm kadınlar, "kadına şiddete hayır demeye, direnmeye" çağırıldı.

Editör: TE Bilişim