Dershanelerin kapanmasıyla birlikte üniversiteye gitmek isteyenler için hazırlık kurslarına başlayan Akhisar Halk Eğitim Müdürlüğünde ilk ders zili çaldı.

Dershaneye gidecek maddi imkanı olmayan öğrenciler kendilerine böyle bir imkan sunulmasının büyük fırsat olduğunu belirtti. Öğrenciler, “Üniversiteye hazırlanmak istiyorduk, ancak geçen yıl dershaneye gidecek maddi durumumuz yoktu. Biz merkeze uzak bir mahallede oturuyoruz, bu sebeple arkadaşlarım geçen yıl ücretli kurslara gittiğinde kendimin eksik kaldığını hissetmiştim. Neden biz de gidemiyoruz diye düşündük. Kurslara gidildiğinde bizim için motivasyon oluyor. Öğretmenler dersleri farklı yöntem ve tekniklerle öğrettiği için konuyu anlamamız kolaylaşıyor. Orada arkadaşlar başka kitaplar da tavsiye ediyor. Hem de ücretsiz olarak yararlanabildiğimiz için çok mutluyuz“ diye konuştu.


KAYITLAR DEVAM EDİYOR


Dersler hakkında bilgi evren Süleyman Erdem şunları söyledi: "Sayısal grupta; fizik, matematik, biyoloji, dil ve anlatım, fizik, kimya, geometri, sözel grupta; dil ve anlatım, edebiyat, matematik, coğrafya, tarih, felsefe, sosyoloji, derslerini veriyoruz. Eşit Ağırlık grubunda da tarih, coğrafya, edebiyat, matematik, geometri, dil ve anlatım, felsefe grubu dersleri var. Akhisar Halk Eğitimi Merkezi binasında sabah, öğle ve akşam grupları olmak üzere üç ayrı zaman diliminde, 160 öğrenciye eğitim veriyoruz."


Akhisar Halk Eğitim Müdürlüğü kayıtların devam ettiğini, derslerin ücretsiz verildiğini ve tüm öğrencileri beklediklerini bildirdi.

Editör: TE Bilişim