Vali Bektaş, "Bu olayı polis ve jandarmamız beraber takip edecek. İnşallah bir daha böyle acı olaylar yaşamayız” dedi. Mersin Tarsus’da yaşanan Özgecan Aslan cinayetinden sonra, Manisa’nın Akhisar ilçesinde yakılmış halde bir kadın cesedi bulunmuştu.

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş olayla ilgili ilk kez konuştu ve “Bizim düşüncelerimize, değerlerimize ve tarih birikimimize yakışmayacak bir durum. Ama herkese düşen yakın çevremizde böyle olayların olmaması için elimizden geleni yapmamız gerekiyor” dedi.

Akhisar İlçesi'nde, zeytinlik içindeki bir barakada yakılmış halde bulunan kadının cesedi, otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu'na kaldırılırken konuyla ilgili gazetecilere açıklamada bulunan Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, “Bu olayı yapanlar bulunacaktır. Artık kaçamıyorlar, biliyorsunuz. Böyle bir olayın olması acı. Muhtemelen Manisa’yla alakası yok bunun.

Cesedin bulunduğu yer yolun kenarı. Ama hiç önemli değil bu. Bizim ülkemizde böyle şeylerin olması yaşanmaması gerekir. Bize böyle olaylar yakışmıyor. Bizim düşüncelerimize, değerlerimize ve tarih birikimimize yakışmayacak bir durum. Doğal olarak basın böyle olayları ön plana çıkarıyor. Basında böyle haberlerin peş peşe yer alması insanın vicdanını kanatıyor. Ama önemli olan böyle olayların ülkede meydana gelmemesi. Tabi bu olayları basında yazacak. Herkes de okuyacak. Bunun zararlarını da yaşayacağız. Ama herkese düşen yakın çevremizde böyle olayların olmaması için elimizden geleni yapmamız gerekiyor. İnşallah bir daha böyle bir olay yaşanmış” dedi.

EKİP KURULDU

Manisa Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş Şubesi Ağır Suçlar Biriminden özel bir ekip oluşturularak Akhisar’a yollandı. Polis, öncelikle Adli Tıptan gelecek DNA örneğinden sonra yakılarak öldürülen genç kız veya kadının kimliğini belirlemeye çalışıyor.

Özel ekip Akhisar İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma birimleri ile ortaklaşa çalışırken çevrede bulunan mekanlarda çalışan ve kayıp oldukları düşünülen kadın ve genç kızların yakınları ile temasa geçerek çembere daraltmaya çalışıyor. Yakılarak öldürülen genç kız veya kadının katil zanlılarının cinayeti intikam almak için işleyebilecekleri üzerinde durduğu gibi diğer etkenler üzerinde inceleme ve araştırmaları sürdürdükleri belirtildi.

Editör: TE Bilişim