Spor Toto Süper Lig’de mücadele veren Akhisar Belediyespor, 4 sezondur stadyum yetersizliği nedeniyle maçlarını Manisa 19 Mayıs Stadyumu’nda yapıyor.

Akhisar Belediyesi tarafından 37 bin metrekare alan üzerine yapılmak istenen ve 6 Mart 2014 günü temeli atılan Akhisar Arena Stadyumu inşaatının 21 Aralık 2015 Pazartesi günü itibari ile müteahhit firma ile sözleşmenin fesih olduğu bildirildi. İlk ihaleyi kazanan Caser İnşaat ve Ticaret A.Ş. ile de yaşanan sorun nedeniyle Akhisar Arena Stadı ikinci kez ihaleye çıkarılmış, Hayranoğulları İnş. Taah. Tic. Ltd. Şti. 29 milyon 980 bin TL’ye işi yapmayı kabul etmişti.

Akhisar Belediyesi’nin resmi internet sayfasından yapılan yazılı açıklamada, "Belediyemiz tarafından Hayranoğulları İnşaat firmasına yaptırılan Akhisar Stadyum ve Kapalı Spor Salonu işinde, müteahhit firma, ilgili sözleşme hükümlerine uymadığı gerekçesi ile sözleşme akdi 21.12.2015 tarihi itibarı ile kendilerine gerekçeler bildirilerek fesih edilmiştir. Süreç ile ilgili detaylı bilgi ilerleyen günlerde kamuoyu ile paylaşılacaktır. Kamuoyuna duyurulur” ifadelerine yer verildi.

Editör: TE Bilişim