Yeni adli yılının açılışı dolayısıyla Akhisar Adliye Binasında düzenlenen törende konuşan Manisa Baro Temsilcisi Ümit Arışlıel, Soma Davasında Manisa Barosu olarak üzerilerine düşen tüm görevi yerine getirdiklerini belirterek Soma maden şehitleri adına bir çok tazminat davası açtıklarını ve Akhisar’da görülen davaya çok sayıda ücretsiz avukat temin edildiğini kaydetti.

Yeni Adli Yıl Manisa’nın Akhisar ilçesinde de düzenlenen törenle başladı. Akhisar’da düzenlenen Adli Yıl açılışı Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Nadir Yağcı ve Baro Akhisar Temsilcisi Ümit Arışlıel’in Atatürk Anıtına çelenk sunması ile başladı. Akhisar Adliye Binasında düzenlenen açılış programına ise Akhisar Kaymakamı Kaan Peker, Belediye Başkanı Salih Hızlı, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Nadir Yağcı, Ağır Ceza Reisi ve Soma Davası Başkanı Aytaç Ballı, Manisa Baro Temsilcisi Ümit Arışlıel, Akhisar Adliyesinde görevi savcı, hakim, personel ve Akhisarlı çok sayıda avukat katıldı.

Son dönemlerde yapılan hukuksal değişikliklerin ve atılan her türlü olumlu adımların hukuk devleti ve demokrasi kültürü adına bir ilerleme ve kazanım sağlayacağının muhakkak olduğunu ifade eden Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Nadir Yağcı son yıllarda yargısal faaliyetlerle ilgili temel kanunlarda yapılan değişiklerin genel anlamda olumlu bir etki olduğunu ve hukuk sisteminin çağın gereksinimlerine uygun hale gelmesine katkı sağladığını kaydetti. Mevzuatın sıklıkla değişmesinden yakınan Yağcı, arzu edinildiği kadar hızlı ilerlemeyen yargılama sürecinin değişen mevzuatlar nedeniyle daha da uzamakta olduğunu ve bu nedenle yeniden yargılama ve uyarlama ihtiyaçlarının doğduğunu ifade etti.

2015-2016 adli yılın biraz da olsa hüzünlü kutlandığını ifade eden Manisa Baro Temsilcisi Ümit Arışlıel, içinde bulunulan sürecin, medeni ve özgür ülkelerde hukukun üstünlüğünün sağlandığı bir ülkede hiçbir zaman kabul edilmeyeceği bir takım terör faaliyetlerinin insanlara acılar yaşattığını belirtti. Soma davası olaylarında Manisa Barosu olarak üzerilerine düşen tüm görevi yerine getirdiklerini belirten Arışlıel, Soma maden şehitleri adına bir çok tazminat davası açtıklarını ve Akhisar’da görülen davaya çok sayıda ücretsiz avukat temin edildiğini kaydetti.

Yapılan konuşmaların ardından adliyede verilen kokteylle adli yılı açılış töreni sona erdi.

Editör: TE Bilişim