Manisa’nın Akhisar ilçesinde bir dizi programlara katılan AK Parti Siyasi Erdem ve Etik Kurulu Üyesi, Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ dur durak bilmeden yapmış olduğu hizmetlerin yanı sıra kendisine bir şekilde ulaşan mağdur ve engelli vatandaşların da umudu olmaya devam ediyor. Özdağ kendisine parti teşkilatı ve Danışmanı aracılığıyla ulaşan, uzun yıllardır yürüyemeyen bedensel engelli 86 yaşındaki Emrullah Uzun’un isteği olan akülü aracı teslim etti.  İlk Milletvekili olduğu 2011 yılından bu yana ne kadar bedensel engelli vatandaş varsa kendilerine akülü araç temin etme noktasında gayretle çalıştıklarını kaydeden Özdağ, “Bu çalışmalarımıza öncelikle o dönemde İl Özel İdaresi tarafından başlamıştık. Daha sonra Belediye Başkanlarımız ve hayırsever vatandaşlarımızla el ele vererek kampanyalar düzenledik. Selçikli Muhtarımız Akhisar İlçe Teşkilatımız aracılığıyla bize ulaşarak yaşlı bir engelli vatandaşımızın akülü araca ihtiyacı olduğunu belirtti. Biz de bu aracın temini noktasında harekete geçip ve hemen o aracı tedarik edip Akhisar Belediye Başkanımız Salih Hızlı, İlçe Başkanımız İsmail Hakkı Şenyiğit ve Belediye Başkan Yardımcılarımızla birlikte Selçikli köyüne ziyaret edip Muhtarımızı da yanımıza alarak hem Emrullah Uzun isimli yaşlı vatandaşımızı ziyaret ettik. Hem de isteği, ihtiyacı olan akülü aracı kendisine teslim ettik. Geçtiğimiz günlerde iki vatandaşımıza yine akülü araç teslim etmiştik. Yunusemre ilçemizden de 7 vatandaşımızın akülü araç talebi var. İnşallah onları da bayramdan sonra teslim edeceğiz” dedi.

ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZIN BİR GÜN DEĞİL 365 GÜN YANLARINDAYIZ
Manisa’da beş yıl içerisinde Bin üzerinde akülü araç dağıtıldığını belirten Özdağ, “Akülü araç dışında görme engelli vatandaşlarımıza beyaz baston dağıtmaya devam ediyoruz. Bunun yanısıra yine görme engelli vatandaşlarımıza Braille alfabesi, görme engelli olup spor yapabilen vatandaşlarımıza da tablet bilgisayarlar dağıtıyoruz. Bu yürüttüğümüz çalışmalarla Manisa’da ve Türkiye genelinde bir farkındalık yarattığımızı düşünüyorum. Belediyelerimizi ve işadamlarını da bu şekilde daha çok hayır yapmaya davet ediyorum. Engelli vatandaşlarımızın sadece bir gün değil yılın 365 günü yanlarındayız. Hayata geçirdiğimiz uygulamalar ve yeni haklarla hayatlarını daha da huzurlu, müreffeh ve zengin kılıyoruz” diye konuştu.

PROJELERİMİZLE FARKINDALIK YARATIYORUZ
AK Parti Genel Başkanlığı yaptığı dönemde Roman vatandaşları Umre’ye götürme projesi başlattığını belirten AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, “Ramazan ayında olmamız ve önümüzde Harç dönemi başlayacağından vize almak daha zor olabiliyor. Bu nedenle Kurban Bayramından sonra yine aynı şekilde 15 Çanakkele, 20’de Manisa’dan Roman vatandaşımızı Umre’ye göndereceğiz inşallah. Biz bu tür projelerle farkındalık yaratıyoruz. Vatandaşlarımız toplumdaki engelli bireylere daha çok duyarlı olmalılar. Engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırma adına tüm kamu kurum, kuruluşlarıyla, hayırsever vatandaşlarla beraber çalışmak istiyoruz” dedi.

ÖZDAĞ GELENEKSEL SOMUNCU BABA İFTARINA DA KATILDI
Özdağ 86 yaşındaki engelli vatandaş Emrullah Uzun’a akülü aracını teslim ettikten sonra beraberindekilerle bu yıl 5. Kez gerçekleşen geleneksel Somuncubaba iftar programına katıldı. Hacıishak Mahallesi Yel Değirmeni Nida Camii Meydanı´nda düzenlenen iftar programına yaklaşık bin kişi katılırken Özdağ’ın yanı sıra Akhisar İlçe Kaymakamı Kaan Peker, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, AK Parti Akhisar İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şenyiğit, Manisa TSO Başkan Yardımcısı Ali Bankoğlu, Belediye Meclis Üyeleri ve partililerde katılımlarıyla programa eşlik ettiler.

ÖZDAĞ VE CHP’Lİ VEKİLLERDEN RAMAZAN BİRLİKTELİĞİ
Kılınan akşam namazının ardından  Akhisar Balkan Göçmenleri Derneğini ziyaret eden Özdağ, tesadüf eseri o an Derneğin düzenlediği iftar programına katılan CHP Manisa Milletvekilleri Özgür Özel ve Tur Yıldız’la karşılaştı. Siyasi tartışmaların bir kenara bırakılıp birlik ve beraberliğin hakim olduğu gecede Özdağ ve CHP’li Milletvekilleri Ramazan iklimine uygun bir atmosfer oluşturarak kardeşlik mesajları vererek toplu fotoğraf çekildiler.

 
Editör: TE Bilişim