Türkiye Motokros Şampiyonası’nın 5. ayağı, Manisa Akhisar’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıl dönümünde yapıldı.

Başkent Motosiklet Kulübü’nün düzenlediği Türkiye Motokros Şampiyonası’nın 5. ayağı, Manisa Akhisar’da bin 510 metre uzunluğa sahip motokros parkurunda yapıldı.

Türkiye genelinden 73 sporcunun katıldığı şampiyonada sıcak havaya rağmen yarışçıların performansları göz doldurdu. Zorlu geçen MX1 sınıfı yarışında Shevki Shevkiev-BAMOS (TM) birinci olurken, Batuhan Demiryol-SMSK (Honda) ikinci ve Volkan Özgür-STMOK da (KTM) üçüncü sırada yer aldı.

Genç sporcuların büyük çekişme yaşadığı MX2 sınıfında Asrın Rodi Pak-UBSK (Husqvarna) damalı bayrağı ilk sırada görürken, bu sınıfta Pak’ı Mustafa Çetin-YMK (KTM) ve Adil Başer-KMSK (Honda) takip etti. MX2 Junior’da ise Asrın Rodi Pak-UBSK (Husqvarna) ve Mustafa Çetin-YMK (KTM) ilk iki sırayı paylaştı. MX2 Junior B sınıfında ise Ozan Koçkanlı-MMK (Kawasaki), Yasin Karaböce-FOSK (Husqvarna), Mehmetcan Çelik-BOBSK (Husqvarna) ilk üç sırayı elde etti.

MX sınıfında başarılı sporcu Şakir Şenkalaycı-AVMK (KTM) tecrübesiyle birincilik kupasını kaldırırken, Yunus Özyay-STMOK (Yamaha) ve Fırat Şahin-AVMK (Sherco) ikincilik ve üçüncülüğü paylaştı.

85 cc A sınıfında Can Öncü-AKUT (KTM), Deniz Öncü AKUT (KTM), Muhammed Hamza Zengin-SMSK (TM) ve 85 cc B sıfında Ozan Gökçayır-FOSK (KTM), Furkan Valimaki-AVMK (KTM) ile Alper Sarı-SMEK (Husqvarna) ilk sırayı paylaştı.

Murathan Çetin-GDMSK (KTM)’in ilk sırayı aldığı 65 cc A sıfında Ares Stefan Bengiç-SMYRNA (KTM) ikinci ve 65 cc B sınıfında da Taha Cambazoğlu-GDMSK (KTM) birinci, Akil Ulusan-BAMOS (KTM) ikinci ve Mustafa Sinan Altuner-AVMK (KTM)’de üçüncü oldu.

Minik sporcuların mücadele ettiği 50 cc sınıfında Alp Ömer Berker-MMK (KTM) iki yarışı da kazanarak birinci oldu. Berker’in ardından Marin Demir Çeliköz-AVMK (KTM) ikinci ve Bora Sarp Kaya-ADA da (KTM) üçüncü sırada kaldı.

Tecrübeli yarışçıların yer aldığı Veteran sınıfında Koray Uysal-TESK (Kawasaki) ödül kürsüsünün ilk basamağına çıkarken, Bahattin Sadık-YMK (Kawasaki) ve Okan Kirazoğlu-UMOK (Kawasaki) diğer iki sırayı paylaştı.

ATV sınıfında ise Mehmet Saygın-KEMK (Yamaha) birinci, Erdal Demiryol-SMSK (Yamaha) ikinci ve Yalçın Tınaz-YMK (Polaris) 5. Ayak yarışını üçüncü sırada tamamladı.

Dereceye giren sporcular kupalarını TMF Yönetim Kurulu Üyeleri Mahmut Nedim Akülke, Ali Ulusan, Sedat Efeler, Motokros Komisyon Başkanı Zeynur Öztürk, Jüri Başkanı Erdoğan Yıldırım ve Kemal Kantar’dan aldı.

Editör: TE Bilişim