Siyasetçileri anlamak için en az onlar kadar değişken olmak lazım. Bazılarımız için bu çok zor. Ama siyasetin dişlileri galiba böyle işliyor.  Belki de onlar haklıdır. Ülke yönetirken, şehir yönetirken, muhalefet ederken, yani siyasetin herhangi bir yerindeyseniz, ‘dün dündür bugün de bugün’ diyebilme rahatlığınız olacak.
Son dönemlerde yaşanan AK Parti-MHP yakınlaşması çok net bir örnek. Peki tek örnek bu mu? Elbette hayır. MHP cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP ile aynı safta ‘Ekmek için Ekmelettin’ demişti.
Ya CHP?
CHP’nin olmazsa olmazı Atatürkçülüktür. Atatürkçülüğün özü Misak-ı Millidir. Bölünmez bütünlüktür. HDP’nin Kürdistan hayali CHP’nin olmazsa olmazı olan Misak-ı Milli için en ciddi tehdit olması gerekirken bakıyorsunuz ittifak yapmışlar.  
Niye?
Çünkü dün dündür bugün de bugün.
Yeni kurulan İyi Parti’nin de siyaseten çok iyi, çok ilkeli olacağını sanmıyorum. Çünkü uzaydan gelmediler. Onlar da aynı mayadan.
Bunları yazarken hiç kimseyi beğenmiyorum havasında değilim. Ben de nihayetinde insanım ve gidip mevcutlardan birisine oy veriyorum. Eleştirdiğim unsur aşırı rahatlıkları. Çabuk değişebilmeleri. İlke milke kalmadı!
Keşke gerçek hayatta da bu kadar rahat olabilsek. İstediğimiz kişi hakkında istediğimizi söylesek, yapsam mesela. Ama sonra birdenbire unutsak her şeyi! Sonra laylaylom. Hayat hep öyle olsa…
Ama öyle değil tabi.
Bunları önce yazdım ki birazdan okuyacaklarınız bir ütopya olmasın.   
Başlıkta diyorum ki; Ak Parti-MHP ortak adayı Cengiz Ergün olur mu?
Olur mu sizce?
Bu soruyu bundan 2 yıl önce sorsaydım çoğunuz ‘hadi be’ falan derdi. Ama şu günlerde çok uzak bir ihtimal olarak görünmüyor değil mi? En azından çoğumuz temkinli yaklaşıyoruz soruya. Çünkü iş yavaş yavaş ‘dün dündür bugün de bugün’ gerçeğine doğru ilerliyor.
Sırayla gidelim…
Devlet Bahçeli dedi ki; ‘MHP, AK Parti ile sonuna kadar birlikte mücadele etmeye kararlıdır.’
Cumhurbaşkanı Erdoğan ise ‘Ben Bahçeli’nin şu Cumhurbaşkanlığım dönemi içinde yerli ve milli olarak vatanseverlik konusundaki tüm yaklaşımlarını aynen paylaşmışımdır, paylaşıyorum. Bundan sonraki süreçte de vatanseverlik noktasında, ülkemizin değerleri noktasında milli yerli olacak her konuda; hele hele terör örgütleriyle dayanışma içinde olan bir ana muhalefet partisi karşısında biz yerli ve milli olarak vatanımızın çıkarları tüm milletimizin çıkarları noktasında MHP ile biz her türlü adımı atmaya varız. Bu konuda tereddütümüz dahi yoktur. Olaya ekonomik ve mali istikrar olarak bakmamız lazım. 50 artı 1 ile siyasi istikrar geliyor. Dolayısıyla bütün bunları göz önüne aldığımızda belki bir seçim öncesi ittifak düşünülebilir, onun üzerinde durulabilir. Bu da yetkili kurullarımızın çalışması, gerekli değerlendirmeleri yapması gereken bir iştir. Bunlar da bu ülkenin evlatlarının birbirleriyle neler yapabildiğini göstermesi açısından çok çok önemlidir.”
YA BÜYÜKŞEHİR MECLİSİNDE YAŞANANLAR…
Ankara’da esen ılık rüzgarlar Manisa’ya da aynen yansıdı. Geçtiğimiz Salı akşamı yapılan meclis toplantısında herkes lokum gibiydi. Gerçi Mehmet Çerçi’nin olmayışına yoranlar da oldu bu durumu ama bence mecliste hava yumuşamış.
Ak Parti grup başkanvekili seçilen Kamil Öz, Ergün’e neredeyse adaylık teklif edecekti. Ergün’e teşekkür ederek başladığı konuşmasında, “Beraber Manisa’ya hizmet etmenin bilincinde, idrakindeyiz. Reisi cumhurumuzun dediği bir şey var, benim çok hoşuma gidiyor. Tüm Manisa ilçeleriyle birlikte. Manisa’ya hizmet için varız, sizlerle beraberiz. Devlet Bahçeli’nin açıklamaları var. Yan yana yürüyeceğiz. Sizi Reisi Cumhurumuzla beraber aramızda görmekten çok mutlu olduk. Manisa ve AK Parti adına sevindim, mutlu oldum. Selfinizi de gördüm başkanım çok hoşuma gitti” ifadelerini kullandı.
Ergün de bu sözlere kayıtsız kalmayarak, ülke ve millet menfaatleri doğrultusunda çalıştıklarını söyledi. Ergün’ün bu söylemi haliyle CHP’yi rahatsız etti. CHP’li meclis üyeleri Ergün’e duruşunu bozmaması yönünde veya bunu ima eden ifadelerle uyarıda bulundular.    
Bütün bunlardan bir sonuç çıkarmaya çalışmıyorum. Bu ihtimal herşeye rağmen çok uzak. Ama bir de hızla değişen siyasi konjonktür var. Olası bir başkanlık seçimi ittifakının yerel seçimlere da yansımayacağı ne malum. Artık her şeyi beklendiğimi, hiçbir gelişmenin benim açımdan sürpriz sayılmayacağını söylemeye çalışıyorum. 
Yani  “Ak Parti-MHP ortak adayı Cengiz Ergün olur mu?” sorusuna; “olur mu olur” yanıtının abartılı bir yanıt olmayacağı gerçeğiyle karşı karşıyayız. Tabi fabrika ayarlarına dönülmezse!