Ahmetli Atatürk Caddesi yol ve tretuvar düzenleme projesi hakkında bilgi veren Manisa Büyükşehir Belediyesi Etüt ve Projeler Dairesi Başkanı Müge Türkeli Kuğu, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’ün talimatları doğrultusunda, Ahmetli ilçemize prestij caddesi kazandırmak için çalışmalarımızın startını verdik. Ahmetli halkımızın, ilçede yaşamaktan keyif alacağı, adeta yeni bir yaşam alanı oluşturacağız” dedi.

Projede her ayrıntı düşünüldü
Manisa Büyükşehir Belediyesi Etüt ve Projeler Dairesi Başkanı Müge Türkeli Kuğu,Formun Üstü Ahmetli İlçesi Atatürk Caddesi boyunca bin 200 metre uzunluğu bulunan yolda projenin gerçekleşeceğini söyledi. Kuğu, proje kapsamında çift şeritli yolun 4 buçuk metre şerit genişliğine sahip olduğunu ve yolun her iki yönünde 1.30 metre genişliğinde bisiklet yolu tasarlandığını, buna ek olarak da 116 aracın yola paralel olarak park edebileceği otopark alanı bulunduğunu aktardı.

Engelliler de unutulmadı
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün il genelinde fark yaratacak projeleri hayata geçirmeyi hedeflediğini ve bu doğrultuda her projenin en küçük ayrıntısına kadar düşünüldüğünü aktaran Kuğu, “Engelli vatandaşlarımızın güvenliği için yol boyunca engelli kılavuz ve karoları tasarlanarak, uygun noktalara elektrikli sandalye şarj üniteleri yerleştirilecek. Bunun yanı sıra yol boyunca yeterli miktarda aydınlatma elemanları kullanılacak ve vatandaşlarımızın rahat kullanımı göz önünde bulundurularak tretuvar düzenlemesi yapılacaktır” dedi.

Mevcut yeşil alanlar korundu
Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin doğa ve çevrenin korunmasına özel hassasiyet gösterdiğini belirten Etüt ve Projeler Dairesi Başkanı Müge Türkeli Kuğu, “Proje sahamızda mevcut bulunan ağaçlar korundu. Ayrıca vatandaşlarımızın görsel açıdan memnun olacağı tretuvar boyunca yeşil alanlar tasarladık” diye konuştu. Kuğu, projenin uygulama ihalesi için girişimlerin başladığını söyledi.

Sosyal ve ticari hayatı da canlandıracak
Ahmetli ilçe merkezindeki yol ve tretuvar düzenleme projesiyle Atatürk Caddesi’nin şimdiki halinden çok daha farklı bir görünüme kavuşacağını belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Ahmetli’de vatandaşlarımızın aileleriyle birlikte rahatlıkla vakit geçirebileceği ve yürüyüş yapabileceği alanlar oluşturuyoruz. Bu projeyle ilçenin sosyal hayatını canlandırmanın yanı sıra ticari hayatının da hareketleneceğini düşünüyoruz. Manisa Büyükşehir Belediyesi ile Atatürk Caddesi’nde başlayacak bu değişimin, ilçeye ve ilçe halkına hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.
Editör: TE Bilişim