Manisa Valilik Makamında düzenlenen protokol imza törenine Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Ahmetli Kaymakamı Gökay Özkan, Ahmetli Belediye Başkanı Ahmet Alhan, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Necmettin Okumuş, Ahmetli İlçe Milli Eğitim Müdürü Turgut Türe, hayırsever Çancılar Limited Şirket Müdürü Hüseyin Teker ve yakınları katıldı.
Manisa İli Ahmetli İlçesi, Ulu Cami Mahallesi 4835 parselde, Çancılar İmam Hatip Ortaokuluna tahsisli yanındaki 668,25 metrekare arsaya inşa edilecek ve Çancılar Camisi adı verilecek uygulama camisinin yapımını hayırsever karşılayacak. Camii inşaatına yer teslimi sonrasında iki ay içerisinde başlanılacak. Cami, vatandaşların kullanımına da açık olacak.
Törende duygularını dile getiren hayırsever Hüseyin Teker, “Böyle bir görev bize verildiği için çok mutluyum. Allah bize tamamlamayı nasip etsin. Valimize, diğer kamu görevlilerine çok teşekkür ediyorum” dedi.
Vali Güvençer’e Manisa’da eğitime verdiği önem nedeniyle teşekkür ederek konuşmasına başlayan Ahmetli Belediye Başkanı Ahmet Alhan, “Manisa'da eğitime verdiği öneme uzun süredir şahitlik etmekteyiz. Son olaylar eğitimin ne kadar önemli olduğunu göstermiş oldu. Ben bu bağlamda hayırseverimize eğitime katkı anlamında yerin imam hatip ortaokuluna bağışlanması noktasında göstermiş olduğu hizmetten dolayı ve akabinde imam hatip camimizin yapımını üstlenmesinden dolayı, böyle hayırlısı bir hizmete vesile olduğu için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Kısa süre önce göreve başladığını ve çok güzel hayırlara tanık olduğunu ifade eden Ahmetli Kaymakamı Gökay Özkan ise, “Bu camii ile çok önemli bir eksiklik giderilecek. İnşallah bunun gibi birkaç protokol daha yaparak, eksikliklerimizi tamamlaya tamamlayan gideceğiz. Hayırseverimizin desteği, bu konuda önemli” diye konuştu.
Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer de hayırseverlere teşekkür ederek, “Bugün mahsusen Teker ailesine ve Teker ailesinin büyüğü Hüseyin Teker Beyefendiye yaptıkları bu güzel hayırlı adım için çok çok teşekkür ediyorum. Ahmetli İmam Hatip Ortaokulumuz ve İmam Hatip Lisemiz ki inşallah kısa vadede diğer hamiyetperver insanlarımızın el vermesi ve belki Teker ailemizin de bir kez daha hamiyet elini uzatmasıyla Ahmetli ilçemize müstakil bir İmam Hatip Lisesi kazandırma gayreti içerisinde de olacağız. Böylece biraz sonra hep birlikte Allah’ın ismini anarak imzalayacağımız Ahmetli İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesinin uygulama camii gerçek manada müstakil İmam Hatip Ortaokulu, müstakil İmam Hatip Lisesinin uygulama camii olacak. Aynı zamanda cemaate elbette ki hizmet edecek. Biz belki çok farkında değiliz, ama kıyamet kopuncaya kadar bu mekanda insanların, inanan ve teslim olmuş Müslümanların alnı secdeye düştükçe, eller Rabbe açılıp duaya durdukça, Allah-ü Teala’nın kabulü ve rahmeti bu insanlara, bu mekana indikçe, başta Teker Ailesi ve Sevgili Hüseyin Teker beyefendi, mutlak surette sadakayı cariye olarak bu hayırdan, bu rahmetten nasipdar olacak. Onlar sorumluluklarının idraki içerisinde helalinden kazandıkları alın terlerinin ürünü birikimlerinden bu millet için, bu devlet için harcadıkları sebebiyle bu milletin hiçbir zorluk karşısında boynu eğilmiyor. Allah muzafferiyetler, galibiyetler ihsan ediyor” dedi.
Konuşmaların ardından Manisa Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Ahmetli Belediye Başkanlığı, Ahmetli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile hayırsever Çancılar Limited Şirketi tarafından yaptırılacak Ahmetli İmam Hatip Ortaokulu Uygulama Camii yapım protokolü imzalandı.

 

Editör: TE Bilişim