Manisa Büyükşehir Belediyesi Etüd ve Projeler Dairesi Başkanı Müge Türkeli Kuğu, Ahmetli’de yapılması planlanan projeler ile ilgili Belediye Başkanı Ahmet Alhan’ı ziyaret etti. Ziyarette Manisa Büyükşehir Belediyesi Ahmetli Koordinasyon İşleri Müdürü Orçun Abalı da yer aldı. Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin ilçede uygulamaya koymak istediği projelerle ilgili görüş alışverişinde bulunmak için ziyaret gerçekleştirdiklerini belirten Kuğu, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’ün talimatları doğrultusunda 17 ilçemiz için projeler üretiyoruz. Ahmetli ilçemizin de çehresini değiştirmek ve vatandaşlarımızın yaşamaktan keyif alacağı, aileleri ile birlikte vakit geçirebileceği sosyal alanlar oluşturmak istiyoruz. Bu doğrultuda hazırladığımız projeleri Ahmetli Belediye Başkanı Ahmet Alhan ile değerlendirmek için bir araya geldik” diye konuştu.
Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Ahmetli ilçesinde görev yetki ve sorumluluk alanında olan Atatürk Caddesi’ne uygulamaya koyacağı prestij projesinin detayları hakkında Belediye Başkanı Ahmet Alhan’ı bilgilendiren Etüd ve Projeler Dairesi Müge Türkeli Kuğu,” Ahmetli ilçesi Atatürk Caddesi boyunca yaklaşık bin 200 metre uzunluktaki çift yön ve 4,50 metre şerit genişliği bulunan yol ve kaldırım düzenlemesi projemizde; yolun her iki yönünde 1,30 metre genişliğinde bisiklet yolu tasarlanmıştır. Araç parklanmasının göz önüne alındığı projemizde 116 araçın park edebileceği yola paralel otopark alanı bulunmaktadır. Yol boyunca yeterli miktarda aydınlatma elemanları kullanılarak, ilçeye farklı bir görünüm kazandırılacak. Engelli vatandaşlarımızın güvenliği için yol boyunca engelli kılavuz ve uyarıcı karoları tasarlanmış olup, buna ek olarak uygun görülen yerlere elektrikli sandalye şarj üniteleri konulmuştur. Proje kapsamında yol boyunca mevcut ağaçlar korunmuş olup, yeni yeşil alanlar tasarlanmıştır” dedi. Kuğu, Atatürk Caddesi Prestij Projesi bulvar, yol ve tretuvar proje çalışmalarının tamamladığını dile getirdi.
Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda olan Atatürk Bulvarı için hazırlanan proje çalışmalarının tamamlandığını aktaran Kuğu, “Projenin devamlılık arz etmesi için Atatürk Bulvarının devamı niteliğindeki Hükümet Caddesi ve Demirciler Caddesine de proje hazırladık. Yeşil alanların bulunduğu, yaya geçitleri, engelli kılavuz ve uyarıcı karoların yer aldığı bu projelerin uygulanabilir olması için Ahmetli Belediyesi Meclisi’nin karar alması gerekiyor. Eğer siz bu kararı alırsanız, Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak biz bu projenin startını verebiliriz” diye konuştu.
Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Ahmetli için düşündüğü diğer projeyi de açıklayan Etüd ve Projeler Dairesi Başkanı Müge Türkeli Kuğu, “Şehit Hasan Yarış Sokak ile Lise Sokak arasındaki yaya sirkülasyonunun devamlılığının sağlanması amacı ile Ahmetli Çayı üzerine köprü ve köprü üzerinde bir kafeterya projesi hazırladık. Bu alan da Ahmetli’ye değer katacak nitelikte olacak. Projede adım atabilmek için DSİ’nin görüşünü bekliyoruz” diye konuştu. Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin il genelinde kendilerine yer gösterilmesi halinde projelerini uygulamaya hazır olduğunun altını çizen Etüd ve Projeler Dairesi Başkanı Müge Türkeli Kuğu, Ahmetli’yi geliştirmek ve ilçede yaşayan insanların memnuniyetini arttırmak için çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.
Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Ahmetli ilçesi için hazırladıkları projeleri görselleri ile birlikte kendisine sunduklarını belirten Belediye Başkanı Ahmet Alhan, “İlçemize yapılacak yatırımların, ilçemizin kalkınması ve canlanması açısından önemli olduğunu düşünüyorum. Bu anlamda hazırladıkları projeleri bizimle paylaşan Etüd ve Projeler Dairesi Müge Türkeli Kuğu başta olmak üzere Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Kaynak: iha