5. Güç mü? O da ne?
Literatürde böyle bir kavram yok. Haklısınız yok.
Günümüzde geldiğimiz noktayı düşünerek az önce ben uydurdum. 
5. Güç, “SİZ”siniz. (Bence tabi. Kabul görmezse alınmam.)
Hani var ya;
1. Yasama, 
2. Yürütme, 
3. Yargı, 
4. BASIN, 
5. OKUYUCU
Tek taraflı bir iletişimin değil, karşılıklı bir etkileşimin söz konusu olduğu günümüzde okuyucuların ya da izleyici/dinleyici/takipçi diye adlandırılan kitlelerin artık etkin bir güç olduğunu düşünmekteyim.
Gücünüzün farkında olan, ona saygı duyan bir yayın kuruluşunun yeni ekibi adına bir yazı yazıyor olmanın onuru ve heyecanıyla MERHABA.
Bizler ne şanslı insanlarız ki, heyecan hayatımızdan hiç eksik olmuyor.
20 yıl önce- tabii yaşın da etkisiyle-, daha yoğun, daha tutkulu bir şekilde yaşadığımız heyecanın bir benzerini, 20 yıl sonra biraz daha olgun şekliyle yaşıyoruz. 
Manisa Haber Gazetesi 20 yıl önce yayın hayatına başladığında, doğrudan değil ama dolaylı olarak o kadronun içindeydik. Manisa FM’de çalışıyor, büyük bir heyecanla gazetenin reklamlarını hazırlıyor, spot yazıyor, seslendiriyor, yayımlıyorduk.
HABER, Manisa’nın ilk yerel gazetesi değildi, fakat dönemin koşullarına göre en yeni teknolojinin kullanıldığı, kadrosunun özenle gerçek profesyonellerden ve heyecanlı gençlerden seçildiği, yatırım maliyetinde kısıtlamaya gidilmeksizin her şeyin en iyisinin hedeflendiği bir girişimdi. 
Manisa iş dünyasını şöyle bir düşündüğümde, bende daima ayrı ve saygıdeğer bir yeri olan Haşim Ağar, kendine yakışanı yapmış ve Manisa yerel basınına çağ atlatan bir girişime imza atmıştı.
Dönemin yerel gazeteleriyle kıyasladığınızda HABER, ulusal gazetelerin kalitesine yaklaşıyordu.
Yerel gazeteciliğin Manisa’da da belli bir kalite ile yapılabileceğinin işaret fişeğini çakmıştı.
Nitekim arkasından birçok yerel gazete doğdu. Sektör hareketlendi.  Okuyucu olarak onlarca seçeneğimiz oluştu. 
Ne meşakkatli bir iş olduğunu çok iyi bildiğim, ayakta kalmanın gerçekten zor olduğu bu sektöre günün birinde bizim de gireceğimizi inanın düşünemezdim. Fakat hayatın içinde, ancak “Nasip” kavramıyla açıklanabilecek tuhaf tesadüfler var. Bir şekilde nasip oldu. Umarım hayırlı da olur, hepimiz için.
Şu anda yaşadığımız duyguları en iyi ifade edebilecek benzetme şu olsa gerek:
Okuduğu okula günün birinde müdür olmak gibi bir şey. 
Okulumuzdu Manisa FM ve Manisa Haber. 
Mektepli – Alaylı kavgasının en belirgin yaşandığı bir meslek olan gazetecilikte, okulumdan alamadığım tecrübeyi bu iki yayın kuruluşundan aldım.
Ve şanslıydım. Çünkü her ikisi de işlerini etik değerler çerçevesinde yapabilen ender kurumlardandı.
Bir düşünün; 20 yıl içinde kaç iktidar değişti? Kaç belediye başkanı geldi geçti? Güç odakları akıl almaz bir hızla farklılaştı. Siyasal, sosyal, kültürel iklim değişim ve dönüşümlerine tanık olduk hep birlikte.
Bütün bu değişim ve dönüşüm anaforunda, benim izleyebildiğim kadarıyla Haber Gazetesi, belli bir çizgiyi koruyabildi. Hiçbir tarafa doğrudan ya da dolaylı yaslandığını görmedim. Her kesimle eşit mesafeyi sağlayabildi. Temel varoluş nedeni olan “halkı bilgilendirme, olup bitenden haberdar etme” işlevini sağlıklı bir şekilde yerine getirdi.
Son derece saygın, onurlu, dürüst, naif, güzel anılar ve izlenimler bırakarak Manisa medya dünyasından çekilme kararı alan AĞAR’ların bu çizgisini aynen devam ettirmeyi düşünüyoruz.
Hayatımda tanıdığım en karizma patron Haşim Ağar, Sevgili Abim Ali İhsan Ağar ve onların dünya tatlısı eşleri Filiz Abla’m ve Zerrin arkadaşım yıllardır o ölçüde düzgün yaptılar ki işlerini, umarım bizler de onların mirasına layık oluruz. 
Tanıyanlarınız bilir, arkamızda hiçbir sermaye grubu, güç odağı ya da siyasi parti yok.Yaslandığımız tek yer sizlersiniz
Bu kentte yaşayanlar, uzaklarda olduğu halde bu kenti hissedip, duyanlar,  Manisa’dan haberdar olmak isteyenler, kendini Manisalı addetenler, bu kente aidiyet ve hemşehrilik duygularıyla bağlı HERKES’tir bizim tek dayandığımız güç. 
5. GÜÇ.
Tıpkı, 6 yıl önce hayata geçirdiğimiz ve şimdilerde günde ortalama 20 binin üzerinde tekil ziyaretçisi, 70 bine yakın facebook takipçisi olan  manisahaberleri.com gibi.
manisahaberleri.com’un gencecik, heyecanlı, dinamik, mesleki değerlerden haberdar, hepsi eğitimli ve işini ciddiye alan dürüst çocukları devraldı gazeteyi. 20 yıl önce bizlerin yaşadığı tatlı telaştalar şimdi. Yaş ortalamalarını hunharca yükselten ben, şu anda bu satırları yazarken, onlar manşet belirlemeye çalışıyor. Kolay değil işleri. Kolay değil işimiz.  
Yaşadığımız kentle ilgili olup bitenlerden sizi haberdar etmek, ulusal medyada yer bulamayan, ama bizler için önemli olan meseleleri gündeme taşıyıp yerelde konuşmak, tartışmak, sorunları gösterip çözümlerin parçası olmak, aramızda konuşup durduğumuz halde yüksek sesle soramadığımız soruları sormak, her konuda sizlerin de görüş ve tercihlerinize yer vererek sesiniz olmak gibi kaygılar yükledik omzumuza. Takdir edersiniz ki ağır yük. Bölüşelim mi? Saygıyla...